Alapjogokért Központ: A magyarok kétharmada nem szeretné Karácsonyt miniszterelnöknek

2021. május 15. 14:28
A kutatás szerint a legtöbb választókorú relatív többsége szerint maga az előválasztás sem a valódi versenyről szól.

A magyar felnőtt társadalom 42 százaléka szerint a baloldali előválasztás végeredményét már előre ki lehetne hirdetni, és csupán a válaszadók 30 százaléka mondta azt, hogy valós versenyről van szó – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából. A felmérésből az is kirajzolódik, hogy Karácsony Gergelyt a magyarok kétharmada nem szeretné miniszterelnöki pozícióban látni.

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook-oldala.

A18 évesnél idősebb felnőtt magyar lakosság véleményét reprezentáló kutatás alapján kijelenthető, hogy a szeptember végén induló, baloldali pártok részvételével zajló miniszterelnök-jelölti casting hitelessége komoly problémákkal küzd. A legtöbb választókorú relatív többsége szerint (42 százalék) ugyanis már most látszik, hogy nem valódi versenyről van szó, hanem sokkal inkább a pártvezetők közötti háttéralkuról. Összességében tehát elmondható, hogy Gyurcsány Ferenc befolyása ismert a választók előtt. Ezt a percepciót kétségkívül erősíti a tény, hogy az elmúlt hetekben a különböző baloldali pártok egymás javára léptetik vissza jelöltjeiket választókerületi szinten, kizárva a széleskörű megmérettetés lehetőségét. Emiatt sem meglepő, hogy csupán tízből három válaszadó (30 százalék) mondta azt, hogy az előválasztás kormányfő-jelöltről döntő része valódi verseny lenne.

Forrás: Alapjogokért Központ Facebook-oldala.

Kevésbé volt megosztott annak kapcsán a magyar társadalom, hogy a miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Karácsony Gergelyt szeretné-e kormányfői pozícióban látni. A megkérdezettek mindösszesen 13 százaléka (1 millió fő) szeretné, ha egyszer Budapest jelenlegi főpolgármestere lenne a kabinet vezetője, 67 százalékuk azonban – 5,4 millió magyar választó – nem szeretné őt ebben a pozícióban látni.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt nem az a lényeg, akarják-e Karácsonyt miniszterelnöknek a magyarok. Nem az a lényeg, kik lesznek a bal-lib képviselőjelöltjei.
A színjátszó bohócfolyamatról van szó. Vegyük már észre!
Itt az egész előválasztásosdi arról fog szólni:
Ki tud nagyobbat ígérni?
KI demagógabb?
Ki tud erősebben uszítani Orbán ellen?
A legerősebben hazudozók pedig - ha megnyerik a választást - nagyon erős pozíciót kapnak, több jövedelemmel, mint egy parlamenti képviselő.
A Paláverben az egyik, de nemcsak egy, több betelefonáló kérte, kéri:
a Fidesz kampányát, kampányközpontját a HAZUDOZÁS-USZÍTÁS-DEMAGÓGIA elleni ÜZEMMÓDRA KELL BEÁLLÍTANI.
Amivel csak egyet lehet, sőt: egyet kell érteni.
Brutális hazugságokra, BRUTÁLIS SZÁMÖZÖNNEL KELL VISSZAVÁGNI.
Ha semmi másról nem szól a válasz, az a helyes.

A fővárosi Fidesz + Fürjes Balázs helyében hétfőtől kezdve minden egyes nap kőkeményen számonkérném, hogy Karácsony milyen alapon kampányol éppen Nyírtasson/Debrecenben/facebookon/akárhol...miközben van egy betöltendő FELADATKÖRE. Mégis csak főppolgármeternek lett megválasztva.

Nem ilyen egyszerű.
Medgyessy Péter...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés