A német sajtó már újságíró-gyilkosságokat vizionál Magyarországon

2021. május 11. 10:57

Mivel Nyugat-Európában minden rendben van, elrettentő példaként Magyarországgal kell foglalkozniuk.

2021. május 11. 10:57
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„A német sajtószabadságról (pontosabban a médiapluralizmusról) több kedvenc történetem is van. Amit már többször is említettem, hogy hiába vásárolok a német újságárusnál Die Weltet, Die Zeitot, Focust, Spiegelt vagy Sternt, mindegyikben ugyanaz olvasható. Németországban a sajtó sokszínűségéről nincs értelme beszélgetni, hiszen nem létezik. Miközben Magyarországon ismerjük a függetlenobjektív sajtó ténykedését, na, ha bizonyos kérdésekben egy német újságíró úgy nyilvánulva meg, ahogy itthon sokan, bizonyos karrierek gyorsan véget érnének.

A másik kedvencem pedig az, amikor korábban felkapott újságírók vagy elemzők bizonyos tévéműsorok állandó szereplői voltak, de mondtak egy rossz mondatot, nem a nyugati pc jegyében, és azután már nem hívták, sőt az állásukból is kirúgták őket. Ez a német sajtó- és szólásszabadság.

Ennek fényében kifejezetten abszurd volt megtekinteni a Deutsche Welle (DW) Magyarországról, Lengyelországról és Szlovéniáról készült riportját. A film körülbelül annyira kiegyensúlyozott, mint bármelyik hazai függetlenobjektív sajtótermék.

Ahogy jeleztem, a riport Magyarországról, Lengyelországról és Szlovéniáról szól, ennek ellenére azzal kezdődik, hogy Máltán, Szlovákiában és Görögországban már meg is öltek újságírókat, akik a munkájukat végezték. Természetesen értjük az utalást, és látjuk, a németek alig várják, hogy hazánkban is történjen hasonló, de el kell keserítenem őket. Magyarországon béke van, mindenki azt mond és azt ír, amit akar. Németként ezt biztosan nehéz lehet felfogni.”

Nyitókép: Horst Galuschka / DPA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2021. május 12. 13:48
" Máltán, Szlovákiában és Görögországban már meg is öltek újságírókat, akik a munkájukat végezték. Természetesen értjük az utalást, és látjuk, a németek alig várják, hogy hazánkban is történjen hasonló, de el kell keserítenem őket. Magyarországon béke van, mindenki azt mond és azt ír, amit akar. Németként ezt biztosan nehéz lehet felfogni.” Viszont ne felejtsük el, hogy van nekik titkosszolgálatuk is, ami akár tud bizonyítékokat is gyártani a cikkek mellé. Lásd Ausztriában a Heinz-Christian Strache botrány legyártása és a baráti sajtó hazugságai a tényekről, vagy a brüsszeli homoszexuális buli razzia kamerák kereszttüzében...
Okoskata
2021. május 12. 09:51
Nehogy a Saarbrücker Zeitung kimaradjon! Már nagyon hiányzott! http://rp-sz-epaper.s4p-iapps.com/artikel/963141/19044561
egripeti77
2021. május 12. 07:12
Bocs, mégis elkészült a könyv: Der mysteriöse Tod von Udo Ulfkotte (Indizien für einen Mord) író: Jonas Schneider
egripeti77
2021. május 12. 07:10
Udo Ulfkotte is gyanús körülmények között távozott... Állítólag (forrás: internet) könyvet készült írni egy barátja a halála körülményeiről, de valahogy ez nem jött össze 3 év alatt. Udo Ulfkotte történetesen német újságíró volt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik