Hétfőtől már a regisztrált 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni

2021. május 10. 9:14
A védőoltáshoz a kiskorúak esetében szülői hozzájárulás is szükséges.

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra – írja a koronavirus.gov.hu. Hozzátették: több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló. A jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak. Az oltásukra május 13. csütörtöktől – május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer vakcinával fog történni. Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Pfizerrel oltanak

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket. A portál felhívta a figyelmet, hogy

a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud most időpontot foglalni,

a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.

Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérik, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló emailt kapnak, a visszaigazolást kérjük nyomtassák ki és vigyék magukkal a kórházi oltópontra. Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, írják, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

– kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,

– kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,

– TAJ-kártyát,

–  személyi igazolványt.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség, közölték.

Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnálom a fiatalokat. Semmi szükségük erre a vakcinára. Számukra jelenleg a covid kissebb kockázatot jelent, mint ezek a kisérleti vakcinák, melyeknek hosszútávú hatásai egyenlőre ismeretlenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés