Törökország is engedélyezte a Szputnyik V vészhelyzeti alkalmazását

2021. április 30. 16:18
Az országban jelenleg a Sinovac, valamint a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával végzik a lakosság immunizálását.

A török gyógyszerfelügyeleti hatóság engedélyezte a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina vészhelyzeti alkalmazását – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter pénteken a Twitter-fiókján.

Törökország a napokban kötött megállapodást 50 millió adag Szputnyik V vásárlásáról. Az egyezmény értelmében Oroszország fél éven belül a teljes rendelést leszállítja, a készítmény első részlete pedig májusban érkezik a kis-ázsiai országba. A Szputnyik V beszerzése mellett a török Viscoran gyógyszercég a hét elején az oltóanyag gyártásáról is szerződést írt alá az Orosz Közvetlen Beruházási Alappal (RFPI).

A tervek szerint az elkövetkező hónapokban több török üzemben megkezdik az orosz készítmény gyártását. Törökországban jelenleg a Sinovac, valamint a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával végzik a lakosság immunizálását. A kétdózisú oltóanyagok első adagját eddig 13 millió 709 ezer, míg a másodikat 9 millió 102 ezer embernek adták be a 83,6 millió lakosból.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés