Will Smith lánya az etikus nonmonogámia filozófiája szerint él

2021. április 29. 16:27

Ágoston László
Facebook
Aki kizárólag magyar nyelven írt híreket fogyaszt, iszonyatosan el vagy vágva a világ történéseitől.

„A képen Will Smith lánya, Willow látható. Éppen a világ egyik vezető »nem politikai« híre kapcsolódik hozzá. A Google Trends alapján az 5. legkeresetteb kulcsszó kapcsolódott ehhez.

Willow Smith az édesanyjával és a nagyanyjával beszélgetett a poliamoriáról, az etikus nonmonogámia egyik fajtájáról. Mert ő maga is e szerint a filozófia szerint él.

Hogy ez mennyire hír és mennyire nem... szubjektív. Nekem nagy hír, mert poliamorként jól esett egy korrekt, valódi szakértőket megszólaltató, kutatásokra hivatkozó műsorban képviselve lenni. Főleg, hogy azóta szinte minden nagyobb orgánum átvette a hírt a világon.

Kíváncsi voltam, hogy mit fog erről írni otthon ha nem is a Telex, de a Velvet vagy a Blikk, ha már mondom, a Google 5. keresőtalálata lett a poliamor szó tegnap.

De semmi. Magyarul ez nem történt meg. A Veleten ezzel szemben így hangzik a vezető cikk címe:

»Dylan Sprouse még hordja az első disznóvágására kapott pólót, Oroszlán Szonjának kiporszívózták az arcbőrét«

A Blikk előbb közölte, hogy »a világ legrosszabb szomszédja Pest megyében lakik«.

Lehet, hogy számodra ez a hír semmit sem jelent - és jól is van ez így. De úgy, hogy a poliamor közösség az USA-ban nagyobb, mint a teljes LMBTQ közösség (!), és a 30 év alatti fiatalok 49%-a (!!!) szeretne etikus nonmonogám kapcsolatban élni, talán mégsem lehet azt mondani, hogy ez egy jelentéktelen dolog.

Ami viszont igazán fontos mindebből: újra megmutatkozott, hogy kizárólag magyar nyelven híreket fogyasztva milyen iszonyatosan el vagy vágva a világ történéseitől.

Hallhatsz disznóvágásról meg pesti rossz szomszédokról a világ dolgai helyett még egy elvileg abszolút nem politikus témában is.

Nem kell, hogy fontos legyen a számodra, de azért ha már mindenki erről beszél, legalább lehetőséget kéne kapj, hogy tudhass róla.

Legalább a pletykalapok szintjén.

Vagy bárhogy.

(Még évekkel ezelőtt indítottam egy az etikus nonmonogámiát a szélesebb közönséggel megismertetni szándékozó projektet Nonmono néven, amelyről itt tudsz tájékozódni: https://nonmono.hu illetve létrehoztam egy titkos csoportot Facebookon, amit Szabadon szeretni néven itt találsz:

https://www.facebook.com/groups/szabadonszeretni/)

UPDATE: a 24. hu, a joy és az instyle írt róla eddig a teljes magyar médiából, ezek az orgánumok is említésszinten, a filozófiát a szexualitás szintjére redukálva "a minap intim titkokat fecsegett ki a sztárcsemete" színvonalon. Minthogy mindhárom ugyanazt a pár mondatot emeli ki a 35 perces beszélgetésből, gyanítom ugyanazt a külföldi oldalt fordították... Nem vagyok benne biztos, hogy a szerzők megnézték magát a műsort...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na most ez az alak kitántorgott Ángliába, és most onnan osztja az észt. Van vagy 140 ezer (!) követője a facebookon, és kb. abból áll a tevékenysége, hogy kényszeresen Magyarországot gyalázza minden egyes nap bőszen bezzeg-angliázva és bezzeg-nyugatozva. Minden arról szól, hogy Magyarország mennyire rossz, mucsai, elvsielhetetlen, kb. a földi pokol - míg bezzeg-Anglia és bezzeg-Nyugat kb. a földi paradicsom. A követői meg lelkesen csápolnak.
De tényleg, megdöbbentő szociopszichológiai jelenség ez...

Rühellem ezt az embertípust.

És ki az a Will Smith?

Aha. Will Smith a Man in black egyik főszereplője. Hát, bizonyos fokig szellemes film, de alapjában felejthető. A többiről szó se essék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés