Francia miniszterelnök: A rendőrnő leszúrásával a köztársaságot támadták meg

2021. április 24. 14:20
Szemtanúk szerint a tunéziai származású támadó azt kiabálta: „Allahu akbar!”

A francia köztársaság elleni támadásnak nevezte szombaton az ország miniszterelnöke a Rambouillet rendőrségének egyik adminisztratív alkalmazottját egy nappal korábban ért halálos támadást. „Ismétlem, a köztársaságot támadták meg. Ismétlem, a francia államot érte fenyegetés. Ezt nem hagyjuk szó nélkül” – szögezte le Jean Castex újságírók előtt Toulouse-ban.

A rendőrnőt péntek délután érte halálos késszúrás,

szemtanúk szerint támadója, egy tunéziai állampolgár azt kiabálta, hogy „Allahu akbar!”. A férfit meglőtték és őrizetbe vették, később belehalt a  sebeibe.  

Rendszeres iszlamista támadások Franciaországban

Emmanuel Macron francia elnök a támadást követően Twitteren azt közölte, Franciaország ismét iszlamista terrortámadás áldozata lett. A nyomozást a terrorelhárító szolgálatok vezetik. Az elmúlt években Franciaországban több iszlamista terrortámadást követtek el: 2015-ben dzsihadisták 130 embert öltek meg Páriszban és a környékén, köztük 90-et a párizsi Bataclan klubban. Egy évvel később Nizzában egy teherautós merénylő hajtott bele a tengerparti sétányon a nemzeti ünnepet lezáró tűzijátékot néző tömegbe.

A tunéziai származású, 31 éves Mohamed Lahouaiej-Bouhlel járművével arra törekedett, hogy minél több embert halálra gázoljon. A 86 emberéletet követelő merényletért – amelyben 206-an sérültek meg – az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett. Az elkövetővel a helyszínen végeztek.

(MTI)

Fotó: A helyszínt biztosítja egy rendőr 2021. április 23-án, miután egy tunéziai állampolgár késsel halálosan megsebzett egy rendőrnőt a Párizstól délnyugatra fekvő Rambouillet rendőrőrsén. A támadót a rendőrök lelőtték, ő is belehalt sérüléseibe. MTI/AP/Michel Euler

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés