A keleti jövő hete

2021. április 24. 17:32

Bolgár György
Népszava
Gulyás professzor – mint a régi bohóc, Bukfenc – mindent tud.

„Azt állította Matolcsy György, a Nemzeti Bank elnöke (cikkében), hogy Magyarországnak át kellene vennie az Egyesült Arab Emirátusok felzárkózásának titkait és módszereit. Az Emirátusok ugyanis »a világ leghatékonyabb országa, és első a világon az emberek vezetőkbe vetett bizalma terén«. Ezzel szemben a tény az, hogy a kormányzati hatékonyságról készített világindexen az Emirátusok a 24-ik; a listát Szingapúr, Svájc és Dánia vezeti. Hogy az emberek bizalma mekkora a vezetőkben, az kérdés, hiszen az Emirátusokban nincsenek választások. A módszert mindenesetre érdemes volna átvennünk, és akkor Orbán sejk az idők végezetéig irányíthatná az országot, a nép bizalmát élvezve.

Azt állította továbbá Matolcsy (ugyanott), hogy »a siker mélyén egy olyan vízió áll, amely (…) jogállam, egyenlő lehetőséget ad a munkára, befektetésre, tanulásra és az egyén kreatív képességeinek kibontakoztatására«. Ezzel szemben a tény az, hogy az Emirátusokban sok minden van, de jogállam és egyenlőség nincs. Már csak azért sem, mert lakóinak 90 százaléka bevándorló vendégmunkás, aki nem kaphat állampolgárságot, a korbácsolás és a megkövezés pedig máig alkalmazott büntetés. Ha a Nemzeti Bank elnöke véletlenül nem tudná, mi van a dubajozás és a kreatív képességek kibontakoztatása mögött…

Azt állította Gulyás Gergely miniszter (kormányinfóján a vakcinákról), hogy »a Sinopharm jobb, mint a Pfizer, és a Szputnyik a legjobb«. Ezzel szemben a tény az, hogy ilyen nemzetközi összehasonlítás nem létezik, ugyanis sem a kínai Sinopharm, sem az orosz Szputnyik vakcina gyártói nem tették közzé az oltóanyag kipróbálásának harmadik fázisáról készített (?) adataikat. Az elmúlt hónapokban világszerte beadott oltások hatásosságáról persze már lehetnének tapasztalatok, ám ha vannak is, azokat sem közölték, ellentétben a Pfizerrel. De Gulyás professzor – mint a régi bohóc, Bukfenc – mindent tud.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nagy tudású, komoly nemzetközi hírnevű Mr. Bolgar szerint a bolond Matolcsyt nem szabad komolyan venni, már csak azért sem, mert ez a bolond megharmincszorozta az MNB aranykészletét.
Amelyet Mr. Bolgar kebeltársa, Mr. Soros jóbarátja, Mr. Surányi hagyományosan a szakértők céhéből, addig szakértett, hogy gyakorlatilag - elfogyott, megszűnt, elpárolgott...
Ráadásul szakértő Surányi alatt 30%-os infláció, 10% MNB-alapkamat volt a módi, a bolond Matolcsy meg fogta magát és lecsökkentette 3-ra, illetve 0,9-re.
Amivel a spekuláns Mr. Soros, Mr. Bolgar példaképe igen elégedetlen, mivel ellene megy a spekulánsiparnak.
Csoda ezek után, ha Mr. Bolgar el akar menni ebből az országból, kikészített kofferekkel, a nyugati jövő hete felé, ahol hallgatnak a múzsák, egyenesen Minneapolisba.
Mert ott várják Mr. Bolgárt a jó Soros-elvtársak, akik majd jól megbéelemezik őt...

Remélem, ez a szennylada már nem képes szexelni és nem bánik undorítóak a nőkkel. Ő írta a könyvében saját magáról......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés