A Fidesz ne tagadja a tesztelések jelentőségét!

2021. április 23. 14:07

Bangóné Borbély Ildikó
MTI-OS
Ingyenes koronavírustesztet mindenkinek!

„Gulyás Gergelytől megtudhattuk, hogy kormány nem tervezi a lakosság számára ingyenes koronavírus-tesztek bevezetését, azaz nem veszik át az osztrák mintát. A miniszter szerint ugyanis Ausztriában azért tesztelnek sokat, mert nincs elég vakcinájuk, ezzel szemben Magyarországon folyamatosan képesek oltani a jelentkezőket.

Ezek alapján kérdeznénk, hogy akkor a Gulyás Gergely szerint Nagy-Britannia miben van elmaradva a magyar kormányhoz képest? A Fidesz ugyanis a briteket szokta emlegetni a sikeres oltási program tekintetében, mivel van elegendő oltóanyaguk és gyorsan is haladnak azok beadásával, ugyanakkor ott ezek mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a tesztelésekre. A miniszter logikája szerint akkor ők miért »szorulnak« még mindig nagyszámú tesztek elvégzésére?

Tagadhatatlan tény, hogy a védőoltás a leghatásosabb eszközünk a vírussal szemben. Ugyanakkor amíg nem érjük el a teljes átoltottságot, addig továbbra is védekeznünk kell, aminek a leghatásosabb módja, ha kiszűrjük a tünetmentes fertőzőket.Több mint 26 ezer honfitársunk halála után hatalmas felelőtlenség, hogy kormányzati szinten még mindig tagadják a tesztelések jelentőségét!

Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy nem lehet lemondani a tesztelésről és a kontaktkutatásról, ezért továbbra is követeljük, hogy a kormány kezdje meg a tömeges, önkéntes és ingyenes szűrést, valamint a szigorú kontaktkutatást, továbbá biztosítson ingyenesen havonta 5 darab, otthon elvégezhető gyorstesztet mindenki számára. Azoknak pedig, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek biztosítani kell a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt. Mindezek mellett pedig javasoljuk, hogy az iskolákban nyissanak szakképzett személyzet által működtetett tesztelőpontokat a rendszeres szűréshez”.

(MTI-OS)

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a nő hol él? Kb egy éves fáziskésésben van. Nem volt a karanténban
internet?

A tesztről:
Egy repülőjárat 47 utasa kapta el a koronavírust, pedig a beszálláskor mindegyikük tesztje negatív volt
Origo, 2021.04.21. 14:48

Valóban nagyon jelentős, Bingóné.

Ingyen tesztet kér mindenkinek. De milyen sűrűn akar teszteltetni? Naponta? Félnaponta? Óránként?
Ő még nem tudja, hogy a teszt a pillanatnyi állapotot mutatja?

Istenem! Ez az eszetlen luvnya még mindig itt tart?

Azt hittem hogy ez a Bangóné nem lesz már hülyébb, de tévedni emberi dolog.

Az inkompetens balfácánok nagyszájú bandája azzal az ötlettel állt elő, hogy az ország egész lakosságát koronavírus tesztekkel szűrni kellene (pillanat alatt), mert akkor meg lehetne tudni, hogy egy adott időpillanatban hány koronavírus fertőzött van az országban és ha a fertőzötteket abban a pillanatban orvosi kezelésbe vennék, vagy bombabiztos karanténba zárnák, akkor szerintük megfékezhető lenne a járvány (pillanatok alatt).
Arra hivatkozva, hogy "Minden elmaradt intézkedés emberéletekbe kerülhet!"
Időközben a kifejlődtek a gyors tesztek,
amelyekkel október 30. és november 1., valamint november 6. és 8. között
SZLOVÁKIA TELJES LAKOSSÁGÁT LETESZTELTÉK, MÉGSEM SIKERÜLT A JÁRVÁNYT MEGFÉKEZNI

Ezeknek hiába magyarázol. Hiába a szlovák példa. Szerintem még lélegeztetőgépen sem értené meg, hogy járványhelyzetben nagyjából bármilyen fogalom, ami "tömeges"-sel kezdődik, szar ötlet. Ha "oltás"-ra végződik, akkor is mocskosul oda kell figyelni, eddig többnyire sikerült.

Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkány-téma felhozódott Budapesten” – formált véleményt az ATV-műsorában Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője, miután arról kérdezték, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága ma.
Na most ezek után Bangóné NE szerepeljen a közéletben. Egyszerűen NE.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés