Operatív törzs: Közelítünk a 3,5 millió beoltotthoz

2021. április 20. 12:45
A regisztráltak több mint kétharmadát már beoltották.

Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatása szerint az első oltást megkapók aránya közelíti a 3,5 millió főt. Emlékeztetett: ha ez megtörténik, akkor a teraszok és a kerthelyiségek reggel 5 és este fél tíz között lehetnek nyitva. A kedd reggeli adatok alapján ez a szám jelenleg 3 317 052 fő.

Müller Cecília arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy már több mint 4,3 millióan regisztráltak védőoltásra, és közülük 69 százalékot már legalább egy alkalommal beoltottak. A lakosság 33,4 százaléka már beoltott, míg az EU-ban csak 18,5 százalék. A 65 év feletti regisztráltak 93 százaléka már be van oltva, az aktív korúak körében 53 százalékos ez az arány. 

Az országos tiszti főorvos szerint hétfőn több mint 68 ezer adag Moderna-vakcina érkezett. Az AstraZeneca készítményéből 72 ezer adag érkezik kedden, ezeket a második körös oltásra használják. Kedden 248 040 Pfizer-vakcina érkezik, valamint második dózisú Szputnyik-oltóanyagot is várnak. Érkezhet még kínai vakcina is a héten.

A brit mutáns miatt nagyon nehéz a súlyos állapotban lévők kezelése”

– mondta Müller Cecília.

Hozzátette ugyanakkor, hogy enyhe csökkenés látható a járványügyi adatokban. Múlt héten az új esetek száma a korábbi héthez képest 21 százalékkal csökkent, ez több mint 7000 fős csökkenés volt. A fertőzöttek átlagéletkora 45 évre csökkent, ezért is fontos, hogy a fiatalabbakat oltják már – tette hozzá a szakember.

Müller Cecília leszögezte: az óvatosság és a rendszabályok betartása továbbra is indokolt.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És jó hideget. Bár én nem szeretem a sört.

Aha jövök! Majd nézem, hogy isszátok a jó hideg csapolt sört! :)

Sike pincészet a kedvencem a Szépasszony völgyben.
Tokajban még nem voltam, de a tokait időnként, mert csak a száraz testes borokat szeretem.

Az európai konzervatívok frakciójához csatlakozott a Fidesz
Németh Zsolt: A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott az európai konzervatívokhoz

A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához - tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének egyhetes ülése hétfői munkanapjának keretében.

Németh Zsolt telefonon nyilatkozva kiemelte: az európai konzervatívok frakciójához való csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács fórumán belül.A közgyűlés magyar delegációjának vezetője arról is tájékoztatott, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése hétfőn a közgyűlés politikai bizottságának elnökévé választotta meg őt.

Az elnöki pozíció betöltése azért is fontos, mert ez által Magyarország még sikeresebben tudja majd megvalósítani a május 21-től kezdődő, fél éves európa tanácsi elnöksége munkaprogramjának prioritásait - tette hozzá a politikus.

Ez tegnapi hír? Én csak az előbb olvastam a Vadhajtásokban. Le vagyok maradva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés