Beváltják a fenyegetést – itt az UEFA válasza a szuperligára!

2021. április 19. 15:34
Megújul a BL, eltiltják a vb-től az Európai Szuperligában szereplő topklubok játékosait.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy elfogadta a Bajnokok Ligája reformjára vonatkozó javaslatot, így a sorozat 2024-től már az új formátumban zajlik majd. Eszerint a jelenlegi 32 helyett 36 gárda szerepel majd a kontinens legrangosabb klubsorozatában, a négycsapatos csoportokat pedig egy nagy tabella váltja fel, így a jelenlegi hat helyett tíz találkozót játszik majd minden résztvevő különböző ellenfelekkel. Az első nyolc automatikusan a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettekre pedig rájátszás vár a 16 közé kerülésért.    

Az idei EB-re sem mehetnének a szuperligában játszó foisták  

Aleksander Ceferin, a szervezet elnöke az Európai Szuperliga létrehozását „kapzsiságtól vezérelt” néhány klub „szégyenteljes kezdeményezésének” nevezte, illetve úgy fogalmazott, hogy a lépés „a labdarúgás szerelmeseinek arcul köpése”. Egyúttal megerősítette, hogy a Szuperliga klubjaiban játszó futballisták nem vehetnek majd részt olyan nemzetközi eseményeken, mint a világbajnokság vagy már az idei Európa-bajnokság.   

Ceferin megjegyezte,

az UEFA jogászai már vizsgálják a lehetséges szankciókat,

az ő személyes álláspontja pedig az, hogy az érintett játékosokat minden olyan versenysorozattól el kell tiltani, amely a szervezet égisze alatt zajlik. A szlovén sportvezető elmondta, sok dolgot látott már életében, hiszen büntetőjogi ügyvéd, de olyat, hogy csütörtökön még a támogatásukról biztosították azok, akik hétfőn valami teljesen mást írtak alá, még nem.

Hozzátette, a legnagyobb csalódást számára a Szuperligában alelnökké választott Andrea Agnelli, a Juventus elnöke jelenti, aki lemondott az európai klubokat tömörítő szervezetben (ECA) betöltött elnöki posztjáról. „Nem tudtuk, hogy ilyen közel vannak hozzánk a kígyók, most már igen” – fűzte hozzá Ceferin, aki szerint a futballban folyamatos a változás, hiszen többek között a Juventus is szerepelt már a Serie B-ben, a Manchester United Sir Alex Ferguson előtt nem tartozott a topcsapatok közé, az Aston Villa pedig nagy klubnak számított.

Ilyen lesz az Európai Szuperliga

A Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője

pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett. 

A húszcsapatos sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, további öt együttes pedig az előző szezon eredményei alapján csatlakozhatna. A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban.

A tervek szerint jövő augusztusban két tízcsapatos csoportban kezdődnének a küzdelmek, minden gárda kétszer - otthon és idegenben - találkozna valamennyi riválisával, az első három egyenesen a negyeddöntőbe jutna, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenének meg a fennmaradó két helyért. Onnantól oda-visszavágós alapon folytatódna a sorozat, majd május végén semleges helyszínen tartanák a döntőt.

 (MTI)

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Zsidók és a kamu zsidók háborúja!
A Deep State már sportvilágot is megszerezné."
Pontosan erről van szó, a lopakodó aljasok újabb "győzelméről", amikor Ronaldo és Messi letérdelnek az álzsidó-kreálmány BLM előtt...
A PL térdepeltetési terrorja már a beetetés, az érzékenyítés volt és az ma is.
"A Szuperliga pénzügyi hátterét a JP Morgan Chase vállalat biztosítaná,. A közvetítési jogok pedig a DAZN nevű cég tulajdonában kerülnének."
A Morgan, a DAZN és Soros ugyanannak kártyának ugyanazon mocskos lapjai.
DE EZ BENNÜNKET HAGYJON HIDEGEN, aki elhiszi, hogy ennek az álzsidó bandának bármiféle törvényes hatalma van bárki, főként keresztények felett,
AZ BOLOND.

ORBÁN VIKTOR, HALLOD,
HALLD MEG!
Én a magyar futballért lelkesedem, azt akarom látni és annak tapsolni, magyar emberekkel...
SPECIEL le.zarom a Szuperligát, és úgyszintén az UEFA-T.
A Szuperliga SZAR.
Az UEFA SZAR.
A Szuperliga az önzés legalja.
Az UEFA a deep state BLM-Antifa Soros-szar legalja.

Akkor?
Valami TELJESEN ÚJ - RÉGI-ÚJ!!! - KELL.
Vissza a gyökerekhez.

"Az amerikai pénzvilág bejelentette a hatalomátvételt az európai klubfutballban."
Beszéljünk világosan: amerikaiként élősködő, magukat zsidóként uralkodásra kinevezettek.
Brüll Alfréd: ő zsidó ember volt - forog a sírjában.
Brüll MTK-ja a kulturált futball és emberi tartás szinonímája volt.
Aschner Lipót, úgyszintén. Ő 3000 dolgozójának épített sportolási lehetőséget és az UTE-je megnyerte a Bajnokok Tornáját, a mai BL ősi elődjét.
válasz erre
zsellér péter 2021. április 19. 14:45
@OberEnnsinnen
Szóval hasonló problémákkal már az 1920-30 években is szembenéztünk. Akkor a Közép-Európa-i menőket , edzőnek és focistának elvitték az Olaszok ,Spanyolok, ahol még nem álltak a mi szintünkön-
De anyagilag akkor is zűrzavaros volt a helyzet és az általad felsorolt Urak hozzáállásán múlt minden
Ha nincs Aschnser , nincs UTE stadion ( Hajós tervezte , 1922-ben a betonkaréj ma is all)
De ez csak rajta múlt

A megoldás a 30as évek végén jött: az állam belenyúlt a sportban, a sport a nemzet dicsősége alapon
Igazuk volt, az eredmény az Aranycsapat lett, bár ezt már a komcsik aratták le

De a lényeg: kellett az állam, kontrollált és szervezett - Lökést kaptak a gyári és az állami (vasutas, postás, stb) csapatok , illetve a lokálpatrióta városi klubok. Már nem csak egy-egy mecénástól függött a foci jövője.
Tk. az állam nem engedte , hogy csak a tőke diktáljon, meg van annak is a maga helye, de nem engedték privatizálni a nemzeti bajnokságot. Akkor is volt stadionépítés.

Most is hasonló kell .


OberEnnsinnen 2021. április 19. 15:13
@zsellér péter
EGYETÉRTEK, MINDEN SZAVADDAL.
"Most is hasonló kell . "
KELL(ENE)...

Ha valaki nagyon unatkozik, összefoglalná nekem 2 mondatban, hogy mi a tököm ez a szuperliga és miért nem akarja Macrontól Orbánig senki? Örökhálám.

JP Morgan Bank - nem zsidó, nem zsidó, nem zsidó...

Bizony, mindegy, csak az internacionalizmus győzzön.
A pénzinternacionalizmus.

A Nyílt Társadalom a futball leigázása nélkül elképzelhetetlen.
Ezért G. Sorost most hátrébb léptették, - bár ismeretlen, a PL milyen - személy szerint kiknek, kinek a hatása alapján kötelezi a résztvevőit a BLM-térdepeltetésre, és beléptették a képbe csalinak a JP Morgant.
A cél most az egész világ előtt demonstrálni, amint Guardiola, Klopp, Zidane, Messi, Ronaldo, - letérdelnek a fekete ember előtt...
A Rotschild-kör egyetlen menekülőútja a felelősség elől, ha elterelő gyűlöletkampányt és gyűlöletprojektek sorát hozza létre a fehér civilizáció ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés