Vona Gábor szerint borzasztó, hogy Márki-Zay Péter megvádolta

2021. április 16. 22:23
A Jobbik volt elnöke tagadta, hogy anyagi érdekből nem vett részt 2018-ban az ellenzéki koordinációban.

Mint mi is beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter a Partizánban beszélt arról, hogy 2018-as választási eredményeket nagyban befolyásolta az, hogy Jobbik, akkor még Vona Gábor vezetése alatt nem volt hajlandó visszaléptetni a jelöltjeit. Arra a kérdésre, hogy Vona Gábornak esetleg fűződött-e anyagi érdeke ahhoz, hogy ne egyezzen bele a visszaléptetésekbe, a polgármester azt felelte: a visszaléptetések következtében százmilliós állami támogatásoktól esett volna el a Jobbik, „két olyan ember van, aki tudna erre válaszolni: Simicska Lajos, és Vona Gábor”.

Vona Gábor az Öt pénteki adásában azt mondta, mai napig is van vita közte és Márki-Zay Péter között a Jobbik 2018-as szerepéről.

Az azért borzasztó, hogy sejtetve, Gulyás Márton bólogatása közepette engem lényegében megvádoltak, hogy én pénzügyi okokból képviseltem azt, amit”

– fogalmazott a Második Reformkor Alapítvány alapítója. 

Vona Gábor szerint arról van szó, hogy ő sem Orbán Viktorral, sem Gyurcsány Ferenccel nem akart politikai közösséget vállalni. „Kit érdekelt, hány milliótól esik el a párt, amikor az életünkért küzdöttünk?” – kérdezte Vona Gábor.

Az ominózus rész a 21. percnél kezdődik:

Nyitókép: YouTube

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amúgy ez az MZP tényleg egy nácisztikus elmebetegnek tűnik... a partizános interjúban is szakmányban árulózta meg leendő árulózta azokat a politikusokat meg pártokat, akik egyáltalán őt pajzsra emelték annak idején 2018 februárjában.
Borzasztó zavaros fejű alak. De pl. FeGyőrrel ellentétben kétségkívül van némi karizmája, és a ballibek láthatóan kajálják.

Amennyire Vonát ismerem, sokkal bonyolultabb az ő története.
Egyébként tehetséges srác, tehetséges ember.
Ott rontotta el, hogy nem mérte fel a lehetőségeket reálisan.
A jobbikból eladható nacionalista pártot kellett volna formálnia.
A Magyar Gárda is, ha a külsőségek, a felesleges agresszió helyett hagyomány- és múltőrző képességre tette volna a hangsúlyt, ma is állna estébé, persze, ezek nem egy-kettő napos feladatok és ogencsak szívós, megtörhetetlen munkát igényelt vol a a megvalósítás.
Orbán felismerte, ha Vonával összeáll, az előbb-utóbb a Fideszt is magával rántja a teljes eljelenték-telenedésbe, a kormányzóképesség elvesztésébe.
És ezt OV nem kockáztattta meg, teljes joggal.
Nem lett volna rossz páros pedig egy Orbán-Vona, ha Vona reálpolitikusként, higgadt kígyóokossággal viselkedik és politizál.
Nem Orbán ellen, de az ország érdekében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés