A kényelmes és biztonságos világ, ami Európában a második világháború után létrejött, lassan a végét járja

2021. április 11. 20:10

Pozsonyi Ádám
Facebook
Ahol bölcsészek, filozófusok, eszmetörténészek, társadalmi kísérletezgetők jutnak hatalomra, ott a mindennapok nyugalma belefullad a káoszba.

„Egyre inkább látszik, hogy az a lakályos, kényelmes és biztonságos világ, ami Európában a második világháború után, főleg a 60-70-es években létrejött, lassan a végét járja. Mert az ideológia mindjobban beleavatkozik a mindennapi életbe, és ahol az ideológia teret nyer, ott kiszorítja a józan értelmet.

Ahol bölcsészek, filozófusok, eszmetörténészek, társadalmi kísérletezgetők, és igazabb világ hívők – akár tradythyo, akár világszabadság – jutnak hatalomra, ott egy idő után nem működik a lift, csöpög a csap, a kerékpárokat hibásan szerelik össze, a buszok nehezen indulnak, ha indulnak, lerohadnak, és a mindennapok nyugalma belefullad a káoszba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tévedsz.
Pozsonyi Ádámmal értek egyet.
Mindaddig jól szuperált a közösség, ameddig EGK néven működött.
Attól az időponttól kezdve, amikor létrehozták az EP-ét a politikai ártok szervezésében a gazdasági kérdéseket megelőzte a pártpolitika ideológia kérdései, amely létrehozta a pártok közötti harcot a hatalomért.
Ennek pedig a művelői azok a személyek akiket Pozsonyi Ádám felsorol. Amennyiben ez tovább folytatódik eljutunk ahhoz a ponthoz, amikor Hitler uralma kezdődött.
Szerintem vissza kell térni az EKG célkitűzéshez, amely szuverén államok gazdasági közössége volt és jól működött. Ehhez kellenek a vezetésbe jó szakemberek, szakember politikusok, ideológusok nélkül.

Az európai hanyatlás oka, hogy a kommunisták vereségével nem léptek munkába a bitófák. Így vérszemet kaptak. Nem először.

Azért ellenpélda, mert ott a kommunistákat nem tűrték. Egy volt ausztráliai jugoszláv kollégám a Szovjetunióban beszerzett néhány könyvet, de átutazóban Szingapúron megijedt a szállodában mert a rendőrök kerestek valakit, és kidobta az összeset a szemétledobóba, (ahova egyébként valók voltak).

Felbomlott a Szovjetunio, es mit ad Isten? A helyere majd mindenhova beturemkedik az EA, ugyis mint USA.
Es ez sem jobb!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés