Hivatalos: Budapest nézők előtt rendezne Eb-meccseket

2021. április 9. 17:41
A mérkőzéseket ugyanakkor szigorú feltételek mellett rendezik.

Az UEFA közleményében kiemelte: köszönetét fejezi ki a tagszövetségeknek, valamint a nemzeti és helyi hatóságoknak, amelyek szorosan együttműködnek az UEFA-val a szurkolók biztonságos visszatérése érdekében. Az európai szövetség az egészségügyi világszervezettel, a WHO-val is együttműködik annak érdekében, hogy csökkenteni tudja a COVID-19 világjárvány jelentette kockázatokat – írja az MLSZ honlapja.

A szabályok érvényesek

Nyolc rendező város már megerősítette, hogy a járványhelyzet, valamint a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján stadionja várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat.

A külföldi mérkőzésekre elutazó szurkolóknak be kell tartaniuk az adott országok határátlépésre vonatkozó korlátozásait és szabályait (ideértve a karanténszabályokat is). A rendező országok jellemzően nem adnak felmentést ezen szabályozások alól a jeggyel rendelkező szurkolóknak, négy rendező város – köztük Budapest – azonban bejelentette, hogy a hatóságok különleges eljárásokat léptethetnek életbe annak érdekében, hogy megkönnyítsék az országba történő beutazást.

Önkéntes részvétel

A Budapestre elutazó külföldi állampolgárok az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív COVID-teszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal léphetnek be az országba.

A mérkőzéseken való részvétel továbbra is önkéntes: azok a szurkolók, akik szeretnék visszaváltani korábban megvásárolt jegyeiket, április 22-én 18.00 óráig tehetik meg az UEFA hivatalos jegyértékesítési felületén, ez esetben az UEFA a teljes vételárat visszatéríti számukra.

Nyitókép: mlsz.hu

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is egy mód a normális élethez való visszatérését. Az ellenzék ne szóljon semmit, mert a harmadik hullám kezdetén teljes nyitást követelt.

Szerintem csak szimplán tudják, amit én még csak egy éve: hogy _mennyire_ értetlen, tanulatlan, önző, nemtörődöm az emberek elképesztően nagy százaléka.

Csak olyan szabályokat érdemes hozni, amik pofon egyszerűek, betartAThatóak. Ha bárhogy elkezdesz differenciálni, bedől az egész rendszer.

Összességében sajnos csak ezzel a fűnyíróelvvel lehet féken tartani az embereket. Senki sehova még egy darabig. Ezt értik. Nem szeretik, de értik. Mindig mindennek a végét a legnehezebb kibírni. Egy hete oltottak először, hát már kb. a perceket számolom, hogy mikor jön "a második után 2 héttel"...Sokaknak a szemébe süt a fény, amit meglát az alagút végén, hidd el.

Az oltások hatnak, működnek, javul a helyzet, a járványügy figyeli, majd ha lehet, oldanak a helyzeten. Egyszer csak majd azt mondják, hogy ok, mindenki védett, aki be van oltva, páran morognak majd, hogy ezt most akkor meg hogyhogy?!- de ez nem lesz hangos, és összességében így sikerül majd jobbra a védekezés. Ez van.

Tarts ki!

De, javul.
Szerintem a kórházban ápoltak és a lélegeztetőn lévők számát kel figyelni, az jelent valamit.

Ezek a számok már március vége óta platón vannak, és most nagyon lassan (!), de kezdenek csökkenni.

Ha nem mutálódik össze valami katasztrófavírus, nyárra kilábalunk ebből.

(fertőzöttek száma függ a tesztelés számtól, attól, hogy épp kiket tesztelnek, a halottak száma, hogy ki számít covid halottnak, kb. mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja.)

????

Június közepéről beszélünk, még több mint 2 hónap.
Már április végére 4 millió a célszám a legalább egy dózist megkapó személyeket nézve... már harmincasokat is oltanak, már most.

Az UEFA az egész EB-re vonatkozóan engedélyezte a nézők jelenlétét.

Borítékolható, hogy ugyanúgy lesz majd pl. szabadtéri színházi szezon is, és nyitva lesznek az éttermek stb., amire az EB-hez érünk.

Én elképzeltelek, ahogy karddal műtesz. A neved erre utal.

Ez nem hit kérdése, drága.

Naponta írom egy excel táblába a kórházban ápoltak és a lélegeztetőn lévők számát.
A meredek emelkedés március végén megtört, azóta kisebb ugrabugrálással platón van és pár napja végre ha kicsit is, de lefelé indult.
Ez szerintem jó jel.

Forrás?

Akkor az angoloknak annyi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés