A BLM-szoborról: a provokáció nem műalkotás

2021. április 04. 06:51

A fehérvérsejt nem nyújt be kérvényt a kórokozónak.

2021. április 04. 06:51
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Enyhén szólva dominálta a csütörtöki híreket egy tett, amely a ferencvárosi önkormányzathoz kötődik: felállították a már rég beharangozott BLM-emlékművet. Morfondírozhatnánk azon, hogy egy világjárvány közepén miért a metapolitikai látszatintézkedések fedik le teljes egészében egy baloldali kerületvezetés mindennapjait. Felvethetnénk, hogy ugyan mi közünk van nekünk mindehhez, innen, Közép-Európából. Ezer kérdést is megvitathatnánk, de egyre sincs szükség. Egyszerűen azért nem, mert vannak olyan helyzetek, amikre a reakciót nem magyarázod meg. A fehérvérsejt nem nyújt be kérvényt a kórokozónak, hogy elnézést kérek, mit tetszik errefelé csinálni? A fehérvérsejt megtisztítja a szervezetet a behatoló, idegen entitástól. Nem tesz fel kérdést, nem mérlegel, nem vár ki; cselekszik.

Rendben, némi gondolatkísérletet saját magunkban egy dolog megér. Mégpedig az, hogy a közép-európai fájdalomra – 1956-ot követően – mikor volt kíváncsi a világ? Mikor láttunk Baltimore-ban vagy New Yorkban, Londonban, Párizsban és Újdelhiben tiltakozásokat a székelyek elnyomására reagálva? Hol égtek fáklyák a délvidéki magyarokat ért atrocitásokat követően? Kik térdeltek a kárpátaljai nemzettestvéreink sorsát látva?

Nem érdekli a világot, ami saját, önző, szubjektív szemszögükből nézve érthető is. Mindenkinek a maga fájdalma a legfájdalmasabb, mit kell ezen magyarázni? Mi közünk nekünk ahhoz, hogy mi történt tavaly az USA-ban? Elhiszem és átérzem a szenvedést, de mit érdekel ez a sorskérdés? Önző vagyok. A keresztény és magyar fájdalom érdekel, azért, mert keresztény és magyar vagyok. Nem osztozom a kolonizáló nemzetek agybajig jutott lelkiismeret-furdalásában, mert Ferenc József-földön kevés jegesmedve élete ment tönkre miattam. Nem érdekel az sem, hogy az Egyesült Államokban hogyan verik szét a saját társadalmukat. Illetve csak annyiban érdekel, amennyire a hazámat és a hitemet érinti. Ideje mindenkinek felnőnie és felesleges nem jóemberkednie, mert az áldozati póz a csajoknak sem jön be.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2021. április 05. 12:47
Jézusom ez az iedentiszeszes fospermet már megint megszólalt? Eléggé leviszi az eddig sem túl daliás színvonalat! D
bölcsbagoly
2021. április 04. 21:21
Csak hát az antirasszista hiszti eszkalálódik! Nem rég volt a botrány a román bírókkal, mert feketének mert nevezni egy négert. Ma a spanyol NB1-ben a Cadiz-valencia meccsen egy cadizi játékos állítólag sz@r feketének nevezett egy francia játékost, aki tényleg szar játékos és néger is! Levonultak egy időre a pályáról, a fekete vissza sem jött. Ezen az alapon most már menetrendszerüen jön a vád, hogy valakit aki fekete azt feketének mernek nevezni, aki meg sz@r azt meg annak s cirkuszolnak, meccsek félbeszakitásával! Őrület!
Rick Deckard
2021. április 04. 16:37
"A provokáció nem műalkotás." Viszont a művészet gyakran provokál.
mustarharmas
2021. április 04. 12:46
Egyetértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik