Joe Bidennek és körének óriási felelőssége van

2021. április 2. 7:41

Horváth József
Magyar Nemzet
Látva az elnök heroikus küzdelmét egy repülőgép lépcsőjén, déjà vu érzésünk támad. Ezt már láttuk a 80-as évek Szovjetuniójában.

„Joe Biden és természetesen a mögötte álló gazdasági és politikai erőközpont felelőssége óriási. A következő hónapok, évek el fogják dönteni, hogy mi lesz az Egyesült Államok sorsa. Az előjelek nem túl biztatóak. Ez pedig nem amerikai belpolitikai kérdés csupán, hanem a világ biztonságát, stabilitását is determinálja. Európa az USA katonai védereje nélkül gyenge, kiszolgáltatott, könnyű préda. Ahogy a világ más térségei is, elég, ha Japánra, Tajvanra vagy akár Izraelre gondolunk. Az amerikai vezérkar kiszivárogtatta, hogy amennyiben nem emelik három százalékkal a költségvetését, akkor nem tudja garantálni az ország ütőerejének fenntartását. Biden elnök egyik első lépésként arra utasította a Pentagont, hogy az LMBTQ-jogokért világszerte küzdeniük kell, mert ez az ország nemzetbiztonsági érdeke. Képzeljük el, hogy az orosz és a kínai vezérkar hogyan fogadta ezt a hírt. Szerintem lázasan dolgoznak az új fenyegetés elleni »fegyverek« kifejlesztésén…

Mindeközben az elnök nemes egyszerűséggel gyilkosnak nevezi Vlagyimir Putyint. A kínai kihívással szemben pedig szorgalmasan keres szövetségeseket. Ha Trump elnök tett volna ilyen durva kijelentést, az amerikai média darabokra szedi. Ahogy a sajtótájékoztatókon is tette, sokszor emberileg is megalázva a volt elnököt. Most pedig előre rögzített kérdés-felelet színdarabot látunk Biden két hónap után összehozott első sajtótájékoztatóján. Ha az elnök »heroikus« küzdelmét is megnéztük, amikor egy repülőgép lépcsője állította szinte leküzdhetetlen kihívás elé, akkor tényleg déjà vu érzésünk támad. Ezt már láttuk a 80-as évek Szovjetuniójában. Az elnöki adminisztráció a Fehér Ház vonatkozásában is meghozta a legfontosabb intézkedést. Eltávolították Churchill brit miniszterelnök szobrát, mert nézetei nem felelnek meg napjaink amerikai értékeinek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biden személye csak annak a kifejeződése, hogy az USA gazdasági és politikai előretörése megtorpant.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés