Nézze meg Putyin és Sojgu lánctalpas kalandjait

2021. március 21. 18:48
Az orosz elnök és védelmi minisztere a tajgán töltötte a hétvégét.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter hétvégi tajgai sétájáról és lánctalpas terepjáró járművel tett kirándulásáról tett közzé videofelvételeket és fotókat a Kreml sajtószolgálata. A lánctalpast Putyin maga vezette. A behavazott erdőben megtett terepjárós, valamint egy befagyott patak feletti függőhídon is átvezető gyalogos kiránduláson túl a felvételek között szerepelt olyan is, amely a két vezetőt egy, a szabadban megterített asztalnál, fémbögréből kortyolgatva mutatta be. (Az asztalon egyébként látható egy magyar gyártású Kotányi feketebors-malom, illetve egy sómalom is.) Sojgu emellett körbe vezette az elnököt fafaragó műhelyében, ahol a megmunkálásra váró rönkök és gyökerek mellett megmutatta néhány elkészült fafaragását is.

Putyin csütörtökön mielőbbi online megbeszélést javasolt Joe Biden amerikai elnöknek, megjegyezve, hogy a hétvégét a tajgán kívánja tölteni. Azt követően tett így, hogy amerikai hivatali partnere egy szerdai televíziós nyilatkozatban, egy kérdésre válaszolva gyilkosnak minősítette őt. Putyinnak a természetben eltöltött, imázsépítő rövid szabadságairól az orosz elnöki hivatal rendszeresen beszámol. 

A felvételeken Putyin és Sojgu irhából varrott vadászanorákot és -nadrágot viselt, sapka nélkül. A Dozsgy ellenzéki online televízió szerint az öltözéket az ausztriai központú Carinthia cég gyártotta le. A felső rész, a G-Loft Loden Parka 40,2 ezer rubelbe (jelenlegi árfolyamon 167 ezer forintba), a nadrág pedig 28,2 ezer rubelbe (117 ezer forintba) került.

(MTI)

 

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Komplett hülyét csinált a világ nagypapájából.

Aki saját magát járatta le, azóta se tudja hol van.

Van olyan ország, amelynek vezetője hadijárművet vezet vadászanorákban, távcsővel pásztázza a vidéket, és kötélhídon kel át.

Aztán van olyan ország, amelynek a vezetője megpróbál fölmenni a
lépcsőn, de nem sikerül neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés