Kizlinger Lilla az SZFE-ről: A tanáraim jelentik a biztonságot

2021. március 7. 10:30
Az friss Ezüst Medve-díjas SZFE-hallgató az Indexnek nyilatkozott.

Kizlinger Lilla kapta a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve-díjat az idei Berlini Filmfesztiválon. Az SZFE húszéves rendező szakos hallgatójának színészként első nagyjátékfilmje volt Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotása. Az interjúból kiderül, hogy még nem dolgozta fel a berlini sikert, örül, hogy sok feladata van, és jelenlegi tanáraival szeretne eljutni a diplomáig az SZFE-n.

Annak kapcsán, hogy tanára, Janisch Attila úgy fogalmazott: az első „snittre” felvették, Kizlinger Lilla elmondta: „Igen, a bemutatkozó videóm egysnittes volt, és elég jól fogadták a leendő tanáraim. Tényleg első jelentkezésre sikerült a felvételim. (…) Szeretnék a saját osztályomban maradni, és az osztályfőnökeimmel folytatni a tanulást, mert ebben a helyzetben ők jelentik nekem a biztonságot.” Janisch egyébként azt is mondta, hogy már a felvételi idején kiderült azt is, hogy nemcsak rendezőként, hanem színészként is ígéretes.

„Diákszínjátszó voltam a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban, de érettségi felé már egyre jobban érdekelt a filmezés. Amikor az egyetemre jöttem, akkor éreztem a visszajelzések alapján, hogy talán a színészethez is lehet érzékem. (…) Bence maximálisan alkotótársként tekintett rám, nem volt konvencionálisan értelmezett színész-rendező kapcsolat közöttünk. Baráti viszonyban dolgoztunk együtt, és a mai napig barátok vagyunk. Ez egyébként az egész stábra jellemző” – árulta el Kizlinger Lilla.

Kép forrása: Rengeteg - Mindenhol látlak c. film előzetese

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már függő. Mi lesz később?

Ha Janisch nem mondott volna fel, teljesülhetne a kívánsága.
Megmondták, mindenki folytathatja a saját tanárával.
Szokásos bolsi trükk.Felmond Janisch ok nélkül, és utána azt hazudják, hogy Janischt elküldték.
CEU. Az amerikai diploma feltételeit nem teljesíti ,ezért az Bécsben adja ki.
Pesten tovább működik, adja a magyar diplomát, de elüldözték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés