Egy hét a Fidesz kormány válságkezelése alatt

2021. március 6. 9:40

Donáth Anna
Facebook
Ez így nem mehet tovább.

„1. Több mint 4000 egészségügyi dolgozó hagyta ott a munkahelyét, hála a kormány rabszolgaszerződésének és a lehetetlen munkafeltételeknek. Mindezt a koronavírus egyik legsúlyosabb hetében.

2. Tömegével küldtek ki olyan SMS-eket, amik lakóhelyüktől több órányira található oltópontokhoz hívták az embereket. Hiába kellett a védőoltásra jelentkezéskor megadni a lakóhelyadatokat, úgy tűnik ezeket nem vették figyelembe.

3. Számtalan, már beoltott beteg kapott értesítést a második adag oltásról, úgy, hogy alig pár nap telt el az első vakcina óta. Nem beszélve arról, hogy nem is ugyanazt a vakcinát kínálták, mint elsőre. Ez nem csak rendszertelen, de ténylegesen veszélyes is.

4. 74 ezer, krónikus betegségben szenvedő honfitársunkat készültek beoltani a hétvégén. A rendszer összedőlt, a tömeges oltást az elindítása előtt le kellett állítani.

5. Változatlanul több tízezer ember él társadalombiztosítás nélkül, mivel a vírus okozta válság alatt nem tudták befizetni a járulékot vagy elvesztették munkahelyüket. Egy világjárvány közepén tagadja meg tőlük az ellátást Magyarország kormánya.

6. Milliárdok mentek el arra a nyitásról szóló konzultációra. Most ismét zárni kell. Nem lett volna jobb helye annak a pénznek? Például a romokban álló egészségügyben.

7. Miközben újra teljes digitális oktatás jön, változatlanul nincs megoldva több százezer család internet és digitális eszköz hozzáférése. A kormány álláspontja egyszerű: mindenki oldja meg, ahogy tudja.

8. Orbán Viktor, miközben ellenségekről és háborúról papol, semmilyen felelősséget nem vállal a válságkezelésben mutatott halálos hibákért. Hibáztatja az EU-t, a beosztottakat, az orvosokat, sőt a magyar lakosságot is, csak saját magát nem.

Ez így nem mehet tovább. A mi feladatunk az, hogy a kormány leváltásáig arra kényszerítsük a kormányt, hogy az EU-s támogatásokat a legfontosabbra költse: kórházakra. A Fidesz leváltása után pedig egy emberséges és igazságos Magyarországot építünk, egy országot, ahol valóban minden élet számít.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne találkozz valami ideges emberrel sötét esti utcán!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés