Donáthék

2021. március 6. 9:19

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
László szélárnyékban vegzálhatta a takarítónőket. S ami nagyon fontos: László ivadékának, Annának sem kell megmagyaráznia apja tetteit.

„Régi család a Donáthék. Jönnek-mennek a históriánkban. Immáron 87 éve vendégeskedik náluk kommunizmus nagybácsi, sokat dobozolnak, és megszerették egymást, végérvényesen. A nagypapa 1934-ben lépett be a kommunista pártba. S mert nincsen kommunista, akit a sajátjai legalább egyszer ne ítéltek volna sok évre vagy halálra (innen ismerik meg egymást bárhol és bármikor), hát Ferenc nagypapa is átesett ezen a beavatási szertartáson. A beavatáson átesettek utóbb szinte kivétel nélkül úgynevezett liberálissá válnak, s immáron ebbéli minőségükben akarják 1. sarkaiból kiforgatni a világot, 2. a múltat végképp eltörölni.

Az apuka, László, evangélikus lelkész lett, ami afféle fedőfoglalkozás arrafelé, igazából akkor érkezett haza, amikor az MSZP (MSZMP mínusz egy Munkás) képviselője lett. László tehát szocialista képviselő lett, vezet kuratóriumot s lelkészkedik. Nem mellékesen pedig: »Folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt felfüggesztett börtönre ítélte Donáth Anna momentumos politikus apját, Donáth László volt MSZP-s képviselőt a bíróság.« Na most az ilyesmi általában komoly dolog, különösen manapság, amikor egy nő kabátjának felsegítése is a szexuális zaklatás vádját vonhatja maga után. Az elmúlt években belebukott (és belehalt!) ebbe úszóedző, színházi rendező, színész, és katolikus papokat lassan naponta hurcolnak meg ilyesmiért – persze bemondásra.

László esete azonban más. László a Mozgalom embere, kommunistából lett liberális ivadéka (»S ha elsöpört egy ivadékot / Ama vén kertész, a halál, / Más kél megint, ha nem rosszabb, de / Nem is jobb a tavalyinál.«), így őneki nincs az ilyesmiből különösebb kellemetlensége. Nem járnak a nyomában vérre szomjazó sakálok (ellenzéki újságírók), nem nyomkodnak reggel és este mikrofonokat az orra alá, nem születnek tetteiről naponta publicisztikák, nem követelik eltávolítását nem pusztán a hivatalából, hanem lehetőség szerint az élők sorából, nem vegzálják a főnökeit, hogy mikor rúgják már ki, nincsenek sírós riportok az áldozataival, s még a tordaibencék és szabótímeák sem ocsmánykodnak a nevével a parlamentben.

László szélárnyékban vegzálhatta a takarítónőket. Végül is minden becstelenség elnyeri jutalmát. S ami nagyon fontos: László ivadékának, Annának sem kell megmagyaráznia apja tetteit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg érdekes, hogy Donáthról mekkora kuss van. Igaz, hogy csak felfüggesztettet kapott, de mégis csak elítélték.

Ha valami jobboldali figuráról lenne szó, a WMN, az összes femináci oldal ettől lenne hangos, meg persze a bolsevik csicskamédia is, indextől, 24.hu-stól, telexestől. Most meg csak a rohadt nagy kussolás van a témában. Ács Feri erről nem fog oknyomozó-érzékenyítő videót forgatni.

A szociológia korrupt tudomány. Manapság már csak érzékenyített/agymosott aktivistákat képeznek ott. A tudományos része keveseket érdekel, mert a tudományos része egyre kevésbé támasztja alá az elképzeléseiket, hogy hogyan is lehetne megszervezniük a tökéletes társadalmat.

Gyakorlatilag tudományos szinten elmondható, hogy a balos ideák vesztésre állnak. Ezért nyomulnak a hatalmi szférában ilyen agresszíven. Mindenáron hatalmi pozíciókat akarnak szerezni, mert már csak erővel tudják lenyomni a társadalom torkán a társadalomboldogító intézkedéseiket. Lásd pl. a nemi kvóták kérdése.

"lehet, igazad van és vesztésre állnak."

Mármint tudományos fronton, nem hatalmi értelemben. Az pl. csupán egy egyre kevésbé igazolható hipotézis, hogy a fajok meg a nemek aránya azért eltérő különféle helyeken, sportban, különféle szakmákban, különféle hatalmi szinteken, mert fajgyűlölet, nőgyűlölet van. Márpedig muszáj, hogy faj-, illetve nőgyűlölet legyen, mert egy egész, túlnyomórészt humán értelmiségi réteg erre tette fel az életét, karrierjét, tehát az nem lehet, hogy ez a dolog igazából már nem nagyon létezik. Az azt jelentené, hogy ezek az emberek, ezek a pozíciók, mint pl. a diverzitás ellenőrök, fölöslegessé váltak.

Ezért van az, hogy államilag, törvényileg kikényszerített kvótákat akarnak. Már csak hatalommal, törvényekkel, erőszakkal tudnak változást elérni.

"Talán azért, mert a társadalmakat alkotó emberek zöme valójában képtelen összefüggéseiben látni a világot maga körül és képtelen a logikus, elemző gondolkodásra?"

Egyszerűbb a rendszert hibáztatni. A láthatatlan elnyomást.

Lásd BLM. A statisztikai adatok nem támasztják alá, hogy a rendőrség a feketékre utazna, mégsem érdekelt senkit. Van egy csomó városi fehér is, aki lelkiismeretfurdalást érez amiatt, hogy ő jól él, ezért csatlakozik ezekhez a mozgalmakhoz.

Mindenesetre a baloldali világkép azért is népszerű, mert egyszerű magyarázatokat ad. A valóság meg ugye, kit érdekel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés