Két Ezüst Medvét nyertek magyar filmesek a Berlinálén

2021. március 5. 14:38
Kizlinger Lilla színésznő és Nagy Dénes rendező is kapott díjat.

Ezüst Medve díjjal jutalmazták a Rengeteg – mindenhol látlak című film egyik szereplőjét, Kizlinger Lillát és a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál legjobb rendezésért járó Ezüst Medvével tüntették ki Nagy Dénest Természetes fény című első mozifilmjéért – írja a Színház Online. Hozzátették: a rendező az első magyar elsőfilmes, aki elnyerte ezt a díjat a Berlinálé történetében. A díjazottakat nemzetközi zsűri, Enyedi Ildikó, Mohammed Raszulof, Adina Pintilie, Gianfranco Rosi, Nadav Lapid és Jasmila Zbanic választotta ki a versenybe került tizenöt alkotás közül.

A portál megírta, hogy a zsűrivel egyetemben a nemzetközi sajtó is lelkesedéssel fogadta a második világháborúban, a megszálló magyar katonák sorsát követő Természetes fényt. A Screen Daily kritikusa szerint Nagy Dénes filmje elmélyülést igénylő, elgondolkodtató alkotás, mely illeszkedik a Mundruczó Kornél Fehér Isten, Nemes Jeles LászlóSaul fia, illetve Enyedi IldikóTestről és lélekről című filmje által fémjelzett magyar újhullámhoz. Hasonlóan pozitívan ír az alkotásról a Variety is, melynek cikke kiemeli, hogy „a film esztétikájának köszönhetően a nézők az események közelében érezhetik magukat, és szemtanúként szembesülnek a főhőssé emelkedő, rezzenéstelen arcú katonát követve a háború borzalmaival”.

Közölték: a 2021-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a „Best supporting performance” kategóriában Lilla Kizlinger hozta el a díjat. A film rendezője Fliegauf Bence. Az alkotók közleménye szerint a Rengeteg – Mindenhol látlak című filmben korábban láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet. A filmben többek között olyan színészek szerepelnek, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli, Végh Zsolt és Balla Eszter, de feltűnik a zenész Víg Mihály, a majdnem százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is.

Fotó: Facebook

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Berlini Biennálé, mint a többi sémi rendezvény rendezettjei, udvarhölgyei és udvarosai, no és a "tartók", "szponzorok"

.asszákszájba a modernprogresszívqrvanyjukat, ötször,
hogy ne kívánják többször
És a qrvanyjukat nézzék idiótának

Gondolom ez is valami libsi szar.

Őszintén, irónia nélkül nagy köszönet a civilizált és tiszta világos magyar nyelvért, amit használsz, de ez komoly.
Szívmelengető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés