Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként jelenti be, hogy a pártja mit tesz

2021. március 3. 20:05

Balogh Gábor
Facebook
Azt az államot, amely így működik, pártállamnak nevezzük. És biztosan nem jogállamnak.

„Íme, Orbán Viktor levele Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének arról, hogy a Fidesz kilép a frakciójukból. A Néppárt és a Fidesz közötti viszony elmérgesedésének fő oka, hogy az előbbi szerint komoly gondok vannak a magyarországi jogállamisággal, az utóbbi szerint meg nem. Na, most a jogállamnak valóban baromi sok féle meghatározása lehet, és az is igaz, hogy Brüsszelben évről évre jobban tolódik el a definíció a dogmatikus balos/liberális irányba.

Bonyolult kérdés ez, amely könnyen zavarba ejtheti az egyszeri választópolgárt. Még jó, hogy ma a kormányfő végleg tisztába tette ezt a kérdést. Ha ugyanis eddig nem tudtad eldönteni, kinek van igaza, elég egy pillantást vetned a levél fejlécére: Orbán Viktor egy nemzetközi szervezetben Magyarország miniszterelnökeként jelenti be, hogy a pártja mit tesz. Persze, ő a Fidesz elnöke is, ebben nincsen semmi rendkívüli, világszerte egy csomó politikus tölt be vezető állami és párttisztségeket egyszerre. A személy lehet azonos, de a pozíciót mindig szigorúan kettéválasztják: nem szólalnak meg a pártjuk nevében állami vezetőként, és fordítva.

Mert főszabály szerint azt a pártot, ahol ez megtörténhet, állampártnak, azt az államot, amely így működik, pártállamnak nevezzük. És biztosan nem jogállamnak”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De nem vitatod azt amit írt.
Akkor ki is a hülye????

Nagyon okos vagy te jobbikos, csak tudod a Fidesz elnöke a Néppártnak, azaz Tusk úrnak a partnere. A EP-nek és frakcióinak a partnerei az államok.

Amúgy pedig átkozott szerencsédre lövésed sincs mi az a pártállam. Köszönd meg ezt a 90 éves Gorbacsovnak, amíg teheted.

Ez hülye.


Amúgy pedig...

Az utóbbi napok, hetek felhozatalából szemezgetve Balogh ex-operettnáci firkász jelenlegi gazdáinak a megnyilatkozásaiból:

FELCSÚTI PER
KÉSZ LESZ A VÁDIRAT A VÁLASZTÁSOKIG (EGYETÉRTVE A 444-GYEL, KIK LEGYENEK A LISTÁN), MEGINDÍTJUK A NAGY PERT ORBÁN ÉS TÁRSAI ELLEN
BEBÖRTÖNZÜNK MINDEN FIDESZES KÉPVISELŐT
FÖLDÖNFUTÓVÁ TESZÜNK MINDENKIT, AKINEK KÖZE VAN MA AZ ÁLLAMHOZ
NEM SZÁLLHATNAK REPÜLŐRE, AZONNAL LETARTÓZTATJUK ŐKET
AZ ALVÁLLALKOZÓK ALVÁLLALKOZÓIT IS ELSZÁMOLTATJUK, TELJES VAGYONELKOBZÁS
ORBÁNT AZ UNIÓ BÖRTÖNÉBE ZÁRJUK
ORVOSI TÖMEGSZTRÁJKKAL KELL MEGDÖNTENI A KORMÁNYT
stb. stb. stb.

Balogh ex-operettnáci firkász:
"Szörnyű... pártállami... szörnyű... hogy... a miniszterelnök egyben pártelnök is... szörnyű... pártállami... ah, szent jogállam, hol késel az éji homályban?"

Egyre jobban erőlködnek.

Ma egy ilyen (szó szerint NULLA tartalmú firkálmány), pár napja hogy miért nem kötöttünk le még 1,8 millió Moderna vakcinát (miközben érkezett belőle 40 ezer, és lehívtunk összesen vagy 30+ millió vakciánt) stb. stb.

11 év kormányzás után ennyire nincs érdemi témájuk, érdemi kritikájuk?

Hát, pedig szerintem nem hasonlítok rád.

Micsoda érvek!!
Neked biztos külön csapatod van arra, hogy ezeket kidolgozzák!!!

Állami pénzből kitartott élősködő.

Mi a jogállam definíciója, ha már használod a szót?
Az EU ugyanis még nem tudja:
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Miniszterelnöki fejléces levélen, alul meg ott a pecsét, hogy Magyarország Miniszterelnöke. Tehát nem a Fidesz vezetőjeként jelentette be.

Nincs. Ezt mondom, ahol csak tudom. Olyan fogalmakat használnak évtizedek óta, aminek nincs is jelentése.

Hogy mit kellett volna jobbá tenni? A kommunista rendszert és a 'szovjet' birodalmat? Te valami vörös gyerek vagy? Szerencsédre te sem tudod már megélni, amit mi, olvass hát.

Ezzel az erővel írhatta volna azt is, hogy OV öt gyermekes Apaként jelenti be:-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés