Az Identitás és Demokrácia-frakció tárt karokkal várja a Fidesz EP-képviselőit

2021. március 3. 17:48
A frakció meg van győződve arról, hogy Európa hazafias és szabadelvű erőinek együtt kell működniük.

Szívesen látják a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőit az Identitás és Demokrácia (ID) frakcióban – közölte szerdán Jörg Meuthen, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt társelnöke, az ID-frakció képviselője.

Az EP negyedik legnagyobb frakciójában dolgozó német képviselők vezetője közleményében kifejtette:

„nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor és a  Fidesz tartalmilag sokkal közelebb áll az ID-hez, mint az Európai Néppárthoz”.    

Ez a közelség „megmutatkozik a migráció, az identitás és a nemzeti szuverenitás kérdésében” – tette hozzá Jörg Meuthen, megjegyezve, hogy a Fidesz mindig is „az álkonzervatív EPP konzervatív fügefalevele volt”.    

A Németországban a szociáldemokratákkal (SPD) kormányzó jobbközép CDU/CSU pártszövetségtől jobbra álló párt társelnöke kiemelte, hogy

a Fidesz távozása az EPP-frakcióból „mindenekelőtt Manfred Weber és a CDU/CSU súlyos veresége”.    

Mint írta, az AfD, és minden bizonnyal az ID többi delegációjának részéről senki nem ellenezné a Fidesz csatlakozását, éppen ellenkezőleg, közös meggyőződés, hogy Európa hazafias és szabadelvű erőinek együtt kell működniük. Az ID-nek 76 képviselője van a 704 tagú EP-ben, többségüket az olasz Liga, a francia Nemzeti Tömörülés és az AfD politikusai teszik ki.    

Novák Katalin a Fidesz külügyekért felelős alelnökeként szerdán közölte, hogy pártja az EPP-frakció belső szabályzatának megváltoztatása miatt elhagyja a képviselőcsoportot.

(MTI)

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, ez mindig jó lakmuspapírnak. :))

Amikor a ballibek elkezdenek drukkolni egykori jobboldali alakulatoknak (lásd pl. MDF végvonaglása, Mai Jobbik stb.), az már a vég.

Valaki tudja, hogy mi az elhatárolóvonal/töréspont az ECR és az ID között? Mert én sok logikát nem látok benne, hogy melyik párt éppen melyik frakcióban van. Lehet hogy csak praktikus hatalmi törekvések miatt alakult így, és nincs különösebb ideológiai alapja az elkülönülésnek.

Szoktam gondolkozni azon, hogy a hozzád hasonlónak néha vannak tiszta pillanatai, vagy simán csak beleélitek magatokat a piti vágyálmaitokba, ahol Orbán egy lúzer pária. - az én tippem az, hogy már sosincsenek tiszta pillanataitok. Mi hobbiból csessztetünk néha titeket, csak hogy ettől jobban érezzétek magatokat. Szívesen.

Hát persze, náci az, akire rámondjátok. Mert a ti véleményetek de jure tény. Csak azért, mert liberálisok vagytok. Különleges anyagból vagytok gyúrva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés