Migránsokat szállító autó gyulladt ki az M9-es autópályán

2021. március 2. 12:47
Intézkedés közben a kocsi motortere kigyulladt, így a tűzoltókat is riasztani kellett.

Az M9-es autóút 16.400-as méterénél 2021. március 2-án hajnalban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának munkatársai intézkedés alá vonták egy jármű magyar állampolgárságú sofőrjét és utasát. Az ellenőrzés során a kistehergépkocsi zárt rakterében a járőrök kilenc külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőri intézkedés közben a teherautó motortere kigyulladt, majd a tűz átterjedt a gépjármű egészére, amely teljesen kiégett. A lángokat a helyszínre érkező tűzoltók megfékezték – írja a Police.hu

A gyanú szerint a feltartóztatott migránsokat a budapesti illetőségű páros – egy 25 éves nő és egy 19 éves férfi – Nyugat-Európába akarta csempészni, így ellenük – őrizetbe vételük mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A határsértőket – akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni – meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: Police.hu

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most akkor vannak migránsok, vagy nincsenek? Van kerítés vagy nincs?
És a kínai illegális bevándorlók azok mik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés