Európában kell megakadályozni a Fidesz Facebook-cenzúráját

2021. február 26. 15:50

Donáth Anna
Facebook
Egy Facebook-törvénnyel az igazságnak is érvényt lehet szerezni, de rosszindulatú, igazságtalan szabályozással központosított cenzúra is jöhet.

„Levelet írtam az Európai Bizottságnak, mert európai Facebook-törvénnyel kell megakadályoznunk, hogy Orbán Viktor rátegye a kezét a magyarok Facebook-oldalaira.

Az Európai Unió az Európai Bizottság javaslatára olyan, az óriásplatformokat szabályozó törvény kidolgozásába kezdett, ami végre igazságot szolgáltat egy igazságtalan rendszerben. A javaslat szerint, nagyon helyesen, szükség van egy olyan szervezetre, amelyhez a felhasználók fordulni tudnak panaszaikkal, és amely kivizsgálja, és ha kell, felülbírálja az óriásplatformok önhatalmú cenzúráját. A jövőben minden törlés ellen lehet majd tiltakozni, és természetesen minden felfüggesztés perelhetővé válik. A javaslat célja, hogy a szólásszabadságot ne cégek, hanem bíróságok és hatóságok szabályozzák.

A Facebook szabályozása azonban nemcsak az Európai Bizottságnak jutott eszébe, hanem a magyar és lengyel kormánynak is. Nem véletlenül. Egy Facebook-törvénnyel az igazságnak is érvényt lehet szerezni, de rosszindulatú, igazságtalan szabályozással központosított cenzúra is jöhet. Ne felejtsük: a Brexit-szavazással és a 2016-os amerikai elnökválasztással kapcsolatos botrányok megmutatták, ezt a Facebookot ki lehet használni, lehet manipulálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Apád téged is dugott, hogy ilyen ócska ribanc vált belőled?

Már csak azt kéne megválaszolnod te kacsacsőrű emlős, hogy egy
bizonyos - bármely - kérdésben lehet-e szigorúbb a nemzeti
szabályozás, mint a közösségi. Mint például: sebességhatárok a
közlekedésben, környezetszennyezési határértékek, egészségügyi
előírások, stb.

No, ha ezen elmorfondíroztál, akkor innen lehet folytatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés