Iványi védelmére kelt Alföldi

2021. február 24. 8:10
Ha keresztényüldözés van, arra a válasz a melegek üldözése? – teszi fel a kérdést a művész.

Alföldi Róbert a Facebook-oldalán teszi fel a kérdést, hogy „tényleg mindent el kell követni, hogy ellehetetlenítsék Iványi Gábort és az egyházát, ami rászoruló embereken segít évtizedek óta? Ez a legfontosabb megoldandó feladata a NAV-nak most, amikor a pandémia miatt méltányosság is van a tartozások behajtásánál? Pont erre a pénzre van szüksége az államháztatásnak?”

A művész azzal folytatja, hogy Orbán Balázs azzal indokolta egy nyíltan homofób alapítvány állami támogatását, hogy keresztényüldözés van. (Azután zárójelben felteszi a kérdést, hogy, ha keresztényüldözés van, arra a válasz a melegek üldözése?)

Majd azzal folytatja a kérdések sorát, hogy az Iványi Gáborékkal történtek minek számítanak, nem keresztényüldözésnek, vagy van különbség keresztény és keresztény között?

„Szégyen! És valóban hívő keresztény magyar honfitársaim, ez rendben van így?” – zárul a poszt.

(Fotó: Alföldi Róbert rendező a budapesti Radnóti Színház új alternatív játszóhelye, a Kazinczy utca 21. szám alatti épület második emeletén kialakított Radnóti Tesla Labor bejárásán tartott sajtótájékoztatón 2019. október 30-án.MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor, ha jól értem, a szektáknak és a homokosoknak nem kell adót fizetni, mert az üldözés lenne?

Senki nem üldözi a buzikat, csak elege van már az állandó buzik körüli sírásból, hogy ők mennyire szörnyen el vannak nyomva. Iványiék pedig egy adócsaló, libsi holdudvart támogató geciládák.

Definiálhatná Alföldi, hogy mit ért homofób alapítványon és melegek üldözésén, mert addig ez így eléggé a levegőben lóg. Késekkel kergetik az utcán a buzeránsokat, vagy azt mondják, hogy szerintük ez hosszú távon káros a társadalomra? Mert a kettő között elég széles a skála.
De legalább elismeri, hogy van keresztényüldözés, amit Magyarországon például a baloldali sajtó (Telex, 444 és társai) folytatnak. Mert ha az homofóbia, hogy ha valakinek ellenérzései vannak, akkor a kereszténységgel, papokkal szembeni ellenérzések keresztényüldözés.

Alföldi nem érti a szavak jelentését: egy "mássággal" szembeni értelmes, érvelő megnyilatokozás nem "homofóbia", nem üldözés. Iványiék - mivel Magyarország alkotmányos-demokratikus-jogállam - jogi úton megvédhetik - ha tudják, és igazuk van - magukat. Iványiékat sem üldözik, hanem az ellenzék fogja be Iványiékat a saját politikai szekere elé.

Nagyon helyes, hogy szigorítottak az egyháztörvényen!
Sokan visszaéltek vele.
Iványi felekezetének is megvan a lehetősége, hogy megfeleljen annak, hogy egyházzá váljon és akkor kap majd állami támogatást.
Egyébként én nem adnék semmilyen egyháznak, civil szervezetnek állami támogatást. Éljenek meg a hívőkből, tagokból.
Azt meg vegye tudomásul Iványi, hogy a NAV büntet. Nem csak őket hanem mindenkit. Engem is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés