A milliárdos Bige Lászlónál járhatott Horn Gábor

2021. február 24. 12:16

Az ellenzéki előválasztást szorgalmazó, volt SZDSZ-es háttérember egy másik autóval koccant.

2021. február 24. 12:16
null
Görög Álmos

Kedd este exkluzívnak szánt cikket jelentetett meg a Vadhajtások.hu. Egy nappal Jakab Péter ütközése után ugyanis Horn Gábor, egykori SZDSZ-es államtitkár is karambolozhatott a portálhoz eljutott képek tanúsága szerint.

Ennél még érdekesebb azonban, hogy a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke hol és kinél járhatott a baleset bekövetkezését megelőzően: a Vadhajtások szerint ugyanis Horn Bige László nyíregyházi nagyvállalkozónál járt vendégségben. Bigét, az egyik leggazdagabb magyart, decemberben vették őrizetbe gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt.

A nagyváradi születésű üzletember nem először került be a hírekbe hasonló ügyek kapcsán: májusban az ügyészség vádat is emelt ellene, ekkor börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványoztak.

A milliárdos Bige Lászlónál járhatott Horn Gábor

Bige szolnoki kénsavgyárát már 2018 őszén átkutatta a rendőrség és a katasztrófavédelem. A rendőrség akkori közlése szerint a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoztak. A szolnoki gyárban a rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt, az üzemet pedig be is záratták a hatóságok

A nagyváradi születésű üzletember sokszor hozta fel Csányi Sándorral való, régóta fennálló rivalizálását, és kritizálta a kormányt. Vélekedése szerint ez a rossz kapcsolat állhat az ellene indult eljárások hátterében is. A Telex azt írta tavalyi cikkében, hogy a vállalkozó az évek során számos ellenséget és riválist szerzett, talán ők állhattak a feljelentések mögött is.

A baleset körülményeiről a helyszíni beszámolók szerint annyit lehet még tudni, hogy „a birtokról történő kifordulásnál” történt az ütközés. Horn egy Audi Q7-esben ült, azt nem lehetett tudni, hogy ő vezetett-e, de a táskáját a vezetőülés felőli oldalról vette ki a cikk szerint. A gépkocsit elszállították, rendőrségi intézkedést nem lehetett észlelni.

Megkerestük az ügyben Horn Gábort

„Mit keresett az ország egyik leggazdagabb, nem mellesleg büntetőeljárás alatt lévő, mostanában pedig a kormányellenes üzeneteiről is híres üzletember társaságában a liberális megmondó – aki egyébként maszk nélkül intézte az ütközés utáni teendőket” – teszi fel a költői kérdést az oldal, de hogy a válasz ne legyen költői, megkerestük az ügyben Horn Gábort.

E-mailben az alábbiakat kérdeztük Horntól:

  1. Ő látható-e a képen?
  2. Hol készültek a képek?
  3. Tényleg Bige Lászlónál járt?
  4. Miről egyeztettek?
  5. Összefüggésben volt-e a találkozó a 2022-es parlamenti választással?

Horn egyelőre nem reagált a megkeresésünkre. Amint válaszolt, cikkünket frissítjük.

(Címlapkép: Vadhajtások)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. február 24. 18:47
Ezek is párizsin tengődnek
lemez
2021. február 24. 16:30
Hitlermúller veje,csak s szarban sántikálhat.
pemete jakab
2021. február 24. 16:27
"Horn egy Audi Q7-esben" Biztos nagyon hasznos társadalmilag, ha ilyen drága kocsit engedhet meg magának. Meg mindenki más, akinek ilyenre telik, (közvetetten) közpénzből.
nempolitizálok
2021. február 24. 15:59
Csóró lehet ez a Horn. Vajon miből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik