Kirúgta a Ferencvárosi Önkormányzat, munkaügyi pert kezdeményezett a volt intézményvezető

2021. február 3. 17:37
Sebők Endre állítja, hogy a Baranyi Krisztina vezette önkormányzat jogtalanul járt el vele szemben.

Ahogy azt korábban megírtuk, Baranyi Krisztina azonnali hatállyal felbontotta Soós Péter – a ferencvárosi Pinceszínház igazgatójának szerződését –, amiért elvállalta, hogy tanítani fog az Színház-és Filmművészeti Egyetemen. A polgármester szerződésszegésre hivatkozott, mivel Soós szerződésében benne volt, hogy ha a Pinceszínház igazgatása mellet más munkaviszonyt szeretne létesíteni, ahhoz kell a munkáltatói jogokat gyakorló polgármester engedélye.

Soós az Indexnek elmondta, hogy amennyiben az önkormányzat új pályázatot ír ki a színház vezetésére, nem fogja beadni a jelentkezését.

Sebők Endre esete

Vele ellentétben Sebők Endre, a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Közhasznú Társaság szintén kirúgott egykori ügyvezető igazgatója munkaügyi pert kezdeményezett egykori munkáltatójával szemben.

Sebőköt annak idején azért rúgták ki, mert a hajléktalanoknak is munkát adó Feszofe Kft.-nél folytatott önkormányzati vizsgálat során a városvezetés a következőt állapította meg: „Az Önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés ellenére 2014 és 2018 között rendszeresen külsős cégekkel végeztetett el olyan munkákat, amelyeket a Feszofe saját személyi és eszközállományával is megcsinálhatott volna.”

Az önkormányzat állítása szerint ezzel és egyéb döntéseivel a cég 32 millió 50 ezer forint kárt okozott a kerületnek.

Az önkormányzat megpróbált kitáncolni a perből

Sebők, aki korábban Fidesz önkormányzati képviselője volt, állítja, hogy jogtalanul rúgták ki. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat már az első tárgyalási napon kérte, hogy kössenek peren kívüli egyezséget. Már a fizetendő kártérítés összegét is meghatározták, ami az elmaradt 12 havi munkabér felét jelentette volna, de Sebők ezt visszautasította.

Baranyi hátországa széteshet?

Sebők menesztésekor egyébként első körben a képviselők többsége nem szavazta meg a döntést, ami arra utal, hogy a Baranyi Krisztina mögött lévő ellenzéki összefogás már nem olyan erős, mint megválasztásakor.

Sebők Endre és a IX. kerületi önkormányzat közötti elsőfokú eljárás az egykori munkáltató újabb ajánlattételéig nem folytatódik.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Összefogááááás!
Előválasztáááás!

Most mutatják meg, mit csinálnának, ha nyernének. Kő kövön nem maradna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés