Varga Judit reagált a lakóházát érintő baloldali rágalmakra

2021. január 28. 17:41
Közösségi oldalára feltett reakciójában beszélt ingatlanjáról az igazságügyi miniszter.

„Miután pár éve 10 milliós csok-támogatásból újította fel balatoni nyaralóját Varga Judit igazságügyi miniszter, most 200 millió forintért vett meg egyből 4 budai ingatlant is”, állította a DK közleménye, melyet mi is szemléztünk. A párt azt írta, „az igazságügyi miniszter – miután az adófizetők pénzéből kapott támogatást a balatoni házára – mindössze 8 millió forintos önrészre kapott 192 millió forint hitelt”.

Az üggyel kapcsolatban Varga Judit Facebook-oldalán azt írta: balatonhenyei házukat 2016-ban kezdték el építeni „a sok éves brüsszeli munkánkból származó jövedelmünkből és hitelből, még kint tartózkodásunk alatt.”  Mint írja, „sok százezer magyar családhoz hasonlóan – igénybe vettük a családi otthonteremtési támogatást is. Ekkor még úgy terveztük, hogy kiküldetésünk lejártakor ide költözünk haza (ezért sem budapesti ingatlan vásárlása mellett döntöttünk).”

Bejegyzésében kiemeli, hogy a ház 2017-ben készült el, amikor még nem volt közszereplő, az államtitkári felkérést ugyanis 2018 tavaszán kapta meg. Ezután költözött fel családjával egy budapesti bérelt ingatlanba. „2019-ben kaptuk meg a balatoni házra a jogerős használatba vételi engedélyt és ekkor éltünk a 16/2016-os kormányrendelet adta lehetőséggel és 5 éves felmentési időt kértünk arra, hogy állandó lakosként az ingatlanba költözzünk.” Varga Judit hangsúlyozza, hogy a jogszabály több esetben is lehetőséget ad az állandó bentlakási kötelezettség alóli felmentésre 5 évre.

Az igazságügyi miniszter a budapesti ingatlanvásárlással kapcsolatban leszögezi: családjával két lakást vásároltak a későbbi egybenyitás szándékával egy társasházban, a nagyobb lakásból 100 négyzetméter alagsori elhelyezkedésű. „A jelentős bankhitelt úgy kaphattuk meg 8 millió forint önerővel, hogy a férjem belvárosi ingatlanát pótfedezetként használtuk fel a hitelügylethez, így arra is rákerült a bank jelzálogjoga” – teszi hozzá. Varga Judit arról is ír, hogy ezt a belvárosi ingatlant tavaly decemberben eladták, a hitel jelentős részét pedig előtörlesztették.

Bejegyzésében Varga Judit leszögezi: ingatlanügyletei és aktuális jövedelmi viszonyát „a jogszabályoknak megfelelően tartalmazni fogja a jövő héten megjelenő vagyonnyilatkozatom”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 354 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma már ne igyál többet mert már így is félrebeszélsz.

Ilyenkor hiányzik az a rágalmazás elleni törvény, ami nem tesz különbséget ember és ember között, "közszereplő" és átlagember között.

Hát nem egy Malka Leifer, az a baj.

Korrekt, tárgyszerű, informatív, ellenőrizhető: méltó az igazságügy miniszterhez. Ezt az inicdenst is jegyezzük meg, hogy az ellenzék ellen fordíthassuk a "szokásos" rágalomhadjárataik közepette.

Ha nem érted, legalább ne fröcsögj...

Feltételezésed feltételezés...

Érdekes, engem egyáltalán NEM érdekel, h. ki mit gondolt, mikor, mit vett miből.

Viszont, gondolom, sokan szeretnének olyanok lenni, mint a Varga Judit, csak arra, sajnos, születni kell, bár az önfegyelem, motiváltság, és egy kis szerencse, h. hová születik, rásegíthet.

Nem ártana több Varga Judit Magyarországnak, mondjuk, az ellen-oldali ismert figurák helyett. Kicsit sem érdekel, hogyan, hol lakik.

Nevetséges.

Igen, ezen az oldalon sem halnak ki az uszítottak és az uszítók.
A tehetségtelen emberek menedéke, de valójában: börtöne.

A valódi lumpennek a lopás a természetes, ha valaki fedezetre hitelt vesz fel, az lopás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés