Hidvéghi Balázst delegálta a Néppárt az Europolt ellenőrző bizottságba

2021. január 27. 10:30
A politikus nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a csoport munkájában, hiszen, mint fogalmazott, az Europol tevékenysége a biztonságos Európa megteremtését szolgálja.

Az Európai Néppárt Hidvéghi Balázst, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjét delegálta a Bűnüldözési Együttműködés Európai Uniós Ügynöksége (Europol) ellenőrzésért felelős, közös parlamenti ellenőrző csoportba – közölte kedden a képviselő irodája.

Az Europol tevékenysége a biztonságos Európa megteremtését szolgálja

A politikus nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a csoport munkájában, hiszen, mint mondta, az Europol tevékenysége a biztonságos Európa megteremtését szolgálja. Mint fogalmazott:

egy olyan intézményről van szó, amelynek megfelelő működése minden európai polgár érdeke.

Elengedhetetlen ezért, hogy a megfelelő támogatáshoz alapos ellenőrzés is társuljon, és hogy az ügynökség a munkáját a vonatkozó jogszabályok mentén és jogi keretek között folytassa.”  

Az Europol politikai ellenőrzését a nemzeti parlamentek az Európai Parlamenttel együtt végzik egy közös ellenőrző csoporton keresztül. Az ellenőrzés az intézmény által folytatott tevékenységekre terjed ki, beleértve azok alapvető jogokra gyakorolt hatását is. 

Az Europol feladatai

Az Europol az uniós rendőri együttműködés legfontosabb intézménye, amely segíti a tagállami bűnüldöző hatóságok együttműködését a súlyos bűncselekmények, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben. Feladata a tagállamok bűnüldöző hatóságainak támogatása, amelyet elsősorban adatgyűjtéssel, elemzésekkel, információcserével és a koordináció eszközeivel végez.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem azt mondták, hogy amíg fel vagyunk függesztett, nincs semmilyen pozíció?
Ezek szerint van valami változás.

Tudom, ez kellemetlen, de nem merik kirúgni a Fideszt. Eddig már feltehették volna szavazásra a kérdést, de a Weber-Tusk páros nem biztos az eredményben, és ha ezt elbukják, akkor nekik annyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés