Együtt küzd a holokauszttagadás ellen a Facebook és az UNESCO

2021. január 27. 19:14
A közösségi oldal októberben bejelentette, hogy minden platformjáról letiltja azokat, akik tagadják a nácik által a zsidókkal szemben elkövetett bűncselekményeket.

Az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) szerdától a Zsidó Világkongresszussal (WJC) és a Facebookkal együtt küzd a holokauszt tagadása ellen, miután a jelenség az elmúlt években egyre inkább elterjedt, különösen a közösségi oldalakon.

Az UNESCO közölte, hogy a Facebook  a holokauszttagadás téma után érdeklődőket a WJC által létrehozott, a holokausztról szóló honlap (www.aboutholocaust.org) felé irányítja. A közösségi oldal októberben bejelentette, hogy minden platformjáról letiltja azokat, akik tagadják a nácik által a zsidókkal szemben  elkövetett bűncselekményeket. Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója azzal igazolta a kezdeményezést, hogy „a holokauszt történetének  ismerete létfontosságú a tagadás és összeesküvésről szóló elméletek elleni harchoz”.   

A Facebook feddhetetlenségért felelős alelnök, Guy Rosen úgy vélekedett, hogy „az antiszemitizmussal és holokauszttagadással szembeni harc érdekében fontos, hogy az emberek tájékozódjanak a történtekről, amelyek a zsidó nép harmada elleni népirtáshoz vezettek”.   

Ron Lauder, a WJC igazgatója elégedettségének adott hangot az együttműködéssel kapcsolatban, amelynek célja, hogy „a Facebook 2,7 milliárd felhasználója pontos és teljes információkat kapjon a holokausztról”. A kezdeményezést a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából ismertették egy  párizsi rendezvényen, amelyen Luigi Toscano fényképész művei láthatóak a holokauszt több mint 200 túlélőjének arcképével.Kanada 1,6 millió dolláros támogatással csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek pénzügyileg támogatják a holokausztról való oktatás előmozdítását a jövőbeni népirtások megelőzése céljából.

(MTI)

Nyitókép: You Tube

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van. Soros ezzel már foglalkozik:
New Yorkból jelentette a Zsidó Távirati Iroda (JTA) 2003. november 7-én:
Soros György a Jewish Funders Network konferenciáján kijelentette:
"Európában újra erősödik az antiszemitizmus. A Bush adminisztráció és a Sharon kormányzat politikái járulnak ehhez hozzá. Ha megváltoztatnánk ezt az irányt, akkor az antiszemitizmus is csökkenni fog."
"Nagyon foglalkoztat a saját szerepem is ebben a kérdésben, mert az új antiszemitizmus azt tartja, hogy a zsidók uralják a világot. - mondta Soros, akinek projektjei és pénzei kormányokat befolyásoltak és elősegítettek különböző politikai ügyeket szerte a világon.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa vétójoggal rendelkező öt állandó tagjairól:

1. A Szovjetunióbeli kommunisták áldozatai: 61,911,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politizálás, szovjet népírtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990. www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

2. Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: China’s Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népírtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

3. David E. Stannard könyve: American Holocaust, the Conquest of the New World, Oxford University Press, 1992. (Amerikai holokauszt, az Újvilág meghódítása)
Idézet egy méltatásból: Megsemmisítő leírása a halálnak, betegségnek, nyomorúságnak és apokaliptikus megsemmisítésnek, ami az amerikai indiánokat érte az 1492-t követő évszázadokban. (The Washington Post Book World)
És egy másikból: Stannard meggyőzően bemutatja, hogy ami történt az a legrosszabb demográfiai tragédia az emberi faj történelmében. (The Boston Sunday Globe)

A legelső gyarmatosítók között:
A portugálok 1415-ben kezdték (EU),
a spanyolok 1492-ben (EU),
az oroszok 1580-ban, (ENSZ Biztonsági Tanács),
a hollandok 1602-ben (EU),
a franciák 1605-ben (EU), (ENSZ Biztonsági Tanács),
az angolok (britek) 1607-ben (EU), (ENSZ Biztonsági Tanács).

4. A francia gyarmatosítók a világ hetedére terjesztették ki erőszakos gyarmatosításukat.
5. Az angolok a világ negyedére terjesztették ki erőszakos gyarmatosításukat.

Akik ilyen emberiség ellenes és háborús bűnökkel rendelkeznek, miért vétózhatják az ENSZ és maga a Biztonsági Tanács döntéseit?


Bejegyzésem témája @Mr. Sarah Kaufmann kétmondatos bejegyzése, aminek mindegyik mondata az ENSZ-ről szól.
A szövegértésed elment valamitől vagy ki se fejlődött valamiért?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés