Pálinkás József is szeretne csatlakozni az előválasztáshoz

2021. január 27. 8:35
Csatlakoznának az ellenzéki összefogáshoz Pálinkás Józsefék, a pártok nagy része nem reagált a hírre.

Az Új Világ Néppárt is csatlakozna az összefogás hat pártjához a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain – jelentette be a párt elnöke, Pálinkás József az ATV-n.

Az előválasztáson való indulásuk célja, hogy „a teljes Fideszen kívüli világ megmérettessen, és 2022-ben a kiábrándult Fidesz-szavazók és a bizonytalan választók is megtalálják a saját polgári oldaluk képviseletét” – mondta az ATV műsorában. 

Az előválasztáson résztvevő hat párt korábban megállapodott abban, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet támogatnak, és egyetlen közös listát állítanak. A összefogásban jelenleg a DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum és a Párbeszéd vesznek részt. 

Pálinkás József egy teljesen nyitott előválasztást szeretne, ahol minden párt, civil szervezet és egyéni jelölt megmérethetné magát, mert „csak így van lehetőség a legalkalmasabb jelöltek kiválasztására”. Az Új Világ Néppárt elnöke szerint az ellenzék legfontosabb feladata, hogy kiválassza azt a „106 hiteles, és alkalmas jelöltet, akiknek a legnagyobb esélye van a győzelemre a Fidesz jelöltjével szemben”.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor mégse Jakabra szavazzunk?
Ne zavarj össze minket! :-D

Csak az a baj, hogy minél kevertebb az általad vizionált oldal, annál nehezebb egyben tartani. Egy eseteleges ellenzéki győzelem után felszínre kerülnek a most még szőnyeg alá söpört ellentétek. Itt nagyobb a konc, mint az önkormányzatokban. Nem véletlenül jósolt maga Gyurcsány is káoszt. A választók nagy része inkább a stabilitást fogja választani, mert ők nem látják a kormányt szélsőségesnek. Kommunistának pedig ott van az Apró klán, nácinak ott vannak Jakabék. Messze van még a választás, addig össze kell tartaniuk a társaságot, miközben csak nőni fog köztük a feszültség. Ez a felállás nem tart ki a választásokig.

Egy szuper agytól csak ilyen hülyeségekre futja? Hisztérikus kirohanásra egy ellenvéleményt látva? Az Apró klán brüsszeli karrierje, azért mert ott rájuk nyomták a hitelesítő pecsétet, nem mossa el a múltjukat. Thürmert ezerszer többre tartom, mert ő, Apróékkal ellentétben, vallja, hogy kommunista. Ami pedig a nácikat illeti, minden jobbikos az volt, tokkal, vonóval, EU és izraeli zászló égetéssel, zsidózással, cigányozással, Jakabbal együtt. Ők voltak a Fidesz rejtett rosszabbik énje, nem emlékszel, ti mondtátok. Az 1947-es minta alapján tudjuk, hogy a nyilasokból lettel a legnagyobb kommunisták. Nincs újdonság, Gyurcsány azt a forgatókönyvet ismétli, amit Rákosiék már megvalósítottak.

De te ezt pontosan tudod.

Kíváncsi vagyok, hogyan fogják kiválasztani azokat, akik előválaszthatnak.

A jobbosoknak be kéne állni a sorba, még ha van is kockázata. Nagyon "fedetten" kéne csinálni, mert az erőszak nem idegen ezektől érdeksérelem esetén.

Nagyon is érdemes lenne beszállni a szavazásba. Néha úgy érzem, h. nem vagyunk elegen. Lehet, h. ez komolytalannak hangzik, de ez egy olyan kesztyű, amit föl kéne venni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés