Szánthó Miklós: A baloldal rá akarta „tolni” a Jobbikot a Fideszre

2021. január 26. 15:49

Az Alapjogokért Központ vezetője szerint a Jobbikkal alkotott szövetség az elmúlt 10 év kommunikációs stratégiáját teszi zárójelbe.

2021. január 26. 15:49
null

Úgy tűnt, a baloldal politikai stratégiája az volt, hogy „rátolja” a Jobbikot a Fideszre, és – legalábbis a szavak szintjén – nácizmus elleni harcot hirdessen – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Szánthó Miklós elmondta, az Alapjogokért Központ „szembesítő kampánya” során feltárták például, hogy az elmúlt tíz évben a baloldal kommunikációs stratégiájának lényege az volt, hogy a

Hozzátette, ez a „politikai alapállás” volt jellemző egészen 2017-2018-ig a Jobbik részéről is, amelynek politikusai „súlyos” antikommunista és antiszemita kijelentéseket tettek. Mára azonban – mondta Szánthó Miklós – ez jelentőségét veszítette, úgy tűnik, hogy a baloldal befogadta a Jobbikot, s „valójában az elvtelenség lett a habarcsa az ellenzéki együttműködésnek”.   

 Az igazgató úgy fogalmazott, egy „szivárványos ördögkoalíció” született az ellenzéki összefogással. Kampányukkal arra akarnak rámutatni, hogy milyen álságos a baloldal, hiszen soha nem is akart fellépni az igazi fasizmussal szemben, hanem csak „riogatni” akart a fasizmus rémével – tette hozzá.    

Szánthó Miklós szerint érdekes helyzet állna elő, ha Jakab Péter, a Jobbik elnöke vezetné „Gyurcsány Ferenc listáját”, hiszen Jakab aktívan részt vett abban a korszakban, amikor a Jobbik még valóban antiszemita párt volt. Az igazgató a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, az ellenzéki összefogásnak ára van, hiszen így minden erkölcsi alapjukat elveszítik arra, hogy kioktassanak bárkit bármiről.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2021. január 26. 20:30
Szánthó úr kérlek alássan! El vagy tévedve! Ideje lenne felismerned,elismerned,hogy a ballik soha sem volt fasiszta párt. zazri,listázó marci, zakkant k. dani, álszkined roj, krisztina művésznő, jakobinus petya,stb nagyon fiatal koruk óta szélsőbalosok, kozmopoliták. Ugyan olyanok mint fletó, fletóné, libás gordi, sörös gyuri, végbélszélbetti, magyartalan balu, p.iván, botmixeres kata, fegyőr,stb......
VakzKommondor
2021. január 26. 20:21
Ki a fasz ez? És mi a fsz ez a szervezet? És miért kell ezt a buzit is nekem eltartani? Röviden
Amerigo
2021. január 26. 19:59
https://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely-es-kornyeke/csurka-a-jobbik-az-mszp-szdsz-fantomszervezete-4141135/ Rövid, világos összegzés 11 évvel ezelőttről. Azok verik most szét, akik anno létrehozták. A sok balfék nagyarcú jobblikos vezetőt kiszorították, a cukipubi gyerek lemondott, az eszelősen orbánfóbiás és szájkaratés most mini napóleonnak érzi magát. Egyrészt teleszájjal óbánozik, krumplizik, majd a melósokért aggódik az "eredeti mibőr" dzsekijében. Senkik voltak és újra senkik lettek.
kola
2021. január 26. 19:52
Az összes Jobbikos vezető megérdemelné, hogy ki tapossák belőlük a szart. Nemzeti minimum .Ez volt az elmúlt évek legnagyobb átverése, amit nem volna szabad büntetlenül hagyni. Szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik