Hét év börtönre ítéltek Németországban egy dzsihadistát

2021. január 26. 16:02

A férfi merényleteket tervezett Németországban, valamint Albániában.

2021. január 26. 16:02
null

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez csatlakozott az a 31 éves férfi, akit hét év börtönre ítéltek Németországba. A német ügyészség szerint az elítélt férfi egy csoport tádzsikisztáni szélsőségessel merényleteket tervezett Németországban, illetve Albániában. A terrorsejt egy, az iszlám vallás bírálatáról ismert személy meggyilkolását is tervezte a Düsseldorf közelében található Neuss településen.

A tájékoztatás szerint a férfi részleges beismerő vallomást tett az ítélethirdetést megelőzően, mondván, hogy „rettenetesen sajnál mindent”.  A német vádhatóság nyolc és fél év szabadságvesztés kiszabását kérte a Wuppertalból származó vádlott ellen. A védelem nem kérvényezett egy meghatározott büntetési tételt, de kétségbe vonta a vádirat legfontosabb pontjait.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: Marijan Murat / DPA / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. január 26. 18:20
És (ha végül egyáltalán bezárják) a börtönben a 7 év alatt betérít majd 77 új dzsihadistát! A 7 felesége és a 21 gyereke meg addig jól "elnyomorog" a német segélyekből!
Falfirka
2021. január 26. 17:28
nem baj, 7 nap múlva kiengedik, és majd kap lakást, segélyt, családegyesítést, és csodálkoznak hogy karácsonykor belehajt a tömegbe. idióták. azonnal kitoloncolni az egész fajtájával együtt, és soha be nem engedni többé európába.
zakar zoltán béla
2021. január 26. 16:57
70? Merkellel felezik?
zakar zoltán béla
2021. január 26. 16:56
70?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik