Joe Biden teljesen félreérti a nemzeti egységet

2021. január 22. 11:20

Ben Domenech
The Federalist
A talpnyaló médiasereg kötelességtudóan szajkózni fogja ezt az egység-fikciót, és ki fogja fejezni csodálatát, miközben a kultúrharc továbbra is szét fogja választani az országot.

„A beszéd unalmas volt és szakszerű, de volt benne egy érdekes félreértés, ami akaratlanul is sokatmondó. Beszéde közepe felé Biden azt mondta: »Sok évszázaddal ezelőtt Szent Ágoston, az egyházam egyik szentje azt írta, hogy egy nép olyan sokaság, amit szeretetük közös tárgya határoz meg. Mik azok a közös dolgok, amelyek minket, amerikaiakat meghatároznak?« És itt Biden felsorolta a szokásos dolgokat: lehetőség, biztonság, tisztesség, stb. 

Ez a megoldás furcsának és valahogy befejezetlennek hatott az én fülemnek. (…) A pontos idézet Szent Ágoston Isten városa című művéből való, a XIX. könyv 24. fejezetéből. Itt megtalálja, aki érdekel, és látni fogja, hogy valami teljesen mást jelent, mint amit Meacham és Biden gondol róla. (…)

Itt Szent Ágoston azt mondja, hogy szeretetünk tárgya megmutatja népünk természetét, és ez a szeretet Istenre kellene irányuljon, különben összeomlunk. Amint viszont Biden és a boomer-demokraták értelmezik ezt, az az, hogy bármilyen egység, az egység akármi által meghatározva megvált minket a jószándék által. (…)

Szóval beszélhet Biden nemzeti egységről, és kirúghat, ha nem vagy tisztességes az emberekkel, és ezzel egyidőben aláírhat egy rendeletet, ami minden szövetségileg támogatott oktatási intézménytől megköveteli, hogy engedje be a fiúkat a lányok öltözőjébe. Sajtófőnöke állíthatja, hogy ő elkötelezett katolikus, ugyanazon a héten, amikor törli a Mexikóváros-elvet és visszacsinálná a Hyde-módosítást, biztosítva ezzel az abortusz adófizetők pénzéből való finanszírozását. A talpnyaló médiasereg pedig kötelességtudóan szajkózni fogja ezt az egység-fikciót, és ki fogja fejezni csodálatát, miközben a kultúrharc, amit meg álcázni akar, továbbra is szét fogja választani az országot.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés