Baloldali érdekellentét vakcinafronton

2021. január 21. 8:00
Gyurcsányéknak bizony az a jobb, ami rosszabb az országnak. Egészen 2022-ig.

A kórházba visznek, ugye? – kérdezi az elkeseredett beteg a mentősöket az interneten elterjedt mémen. Az elkötelezett egészségügyi dolgozó nyugtatónak szánt válasza a hordágyon fekvő szerencsétlennek: „Nem, önnek valódi orvosi szakértőkre van szüksége, a kommentelőkhöz visszük.”

Közhely, hogy a koronavírus berobbanása nyomán mindenkiből előbújt a virológus, a szakértelmet pedig a legkönnyebb a neten névtelen hozzászólások formájában közzé tenni, megosztani embertársainkkal. Természetesen soha nem feledve, hogy az anonim vírusszakértő minden esetben jobban ért a pandémia kezeléséhez, mint a szakmát évtizedekig gyakorló szakemberek vagy éppen az ő véleményükre alapozva döntéseket hozó politikusok.

Nem lógnak ki a sorból az újságírók sem, különösen azok, akik kifejezetten fontosnak tartják erősíteni kis hazánk parlamenti ellenzékének vírusügyi narratíváját. Bár nem a személye, hanem a mondandója miatt fontos, mégis idézzük Ónody-Molnár Dórát, a Jelen hetilap munkatársát, aki az ATV stúdiójában fejtette ki a minap nézeteit a járványügy kapcsán. Imigyen: az Európai Bizottság választott egy stratégiát az oltóanyagok beszerzésére, nem lehetett előre tudni, hogy az jó lesz-e, mostanra kiderült, valóban lassan érkeznek a vakcinák. Viszont ehhez a közösséghez tartozunk – így a szakértői elemzés –, s el kell fogadnunk azt is, ha esetleg nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt mi a legtökéletesebbnek elképzeljük. A következtetés: ezzel most együtt kell élnünk. Vagyis, tesszük hozzá már mi, ezek szerint

ha Brüsszel valamit elbaltáz, azt nekünk csendben tudomásul kell venni,

nem szabad saját megoldást keresni, hiszen ezt diktálja az európai szolidaritás parancsa. E gondolatok híven leírják a hazai baloldal által sulykolt mondanivalót.

De miért is volt erről szó? A DK vezette térfélen ténykedő formációk egyenesen kampányt indítottak a kínai és az orosz vakcina ellen. Alighanem azért, mert a kormány arra jutott: mivel az unió a jelek szerint elrontotta a közös beszerzést, új utakat kell találnunk. Legalábbis abban az esetben, ha nem akarjuk nagyjából az év végéig fenntartani a korlátozásokat. Márpedig nem akarjuk. Ezért indultak magyar szakemberek Moszkvába és Kínába, felmérni a lehetőségeket. „Orbán oltsa, amivel akarja magát, de mi megvédjük honfitársainkat az EU-ban nem engedélyezett kínai vakcinától!” – harsogja erre a gyurcsányi papagájkommandó.

Az ellenzéknek jól esne, ha a lehető legtovább lehetne bénultságban tartani a magyar gazdaságot. Ez ugyanis Gyurcsányék győzelmi esélyeit növeli 2022-ben. Csakhogy az országnak ezzel szemben a minél gyorsabb kilábalás az érdeke. Leegyszerűsítve:

az összeterelt baloldal és az ország érdekei nem esnek egybe. Pont.

Ebből pedig több dolog is következik. Egyrészt: az ellenzék lenézi a magyar virológusokat, hiszen azt mondja, az ő megítélésükre, kompetenciájukra nem hagyatkozhatunk. Gyurcsányné Dobrev Klára ezt a következőképp magyarázza: „Az állami szerveknél dolgozó szakemberek okkal tartanak Orbán bosszújától. Ezért bízom jobban az Európai Gyógyszerügynökség félelemtől mentes, kizárólag szakmai alapon hozott döntéseiben.”

Értik? Bár a magyar szakemberek talán nem lennének rosszak, sajnos becsicskultak, nem mernek a magyar miniszterelnök útjába állni, aki rászabadítaná a gyilkos kínai oltóanyagot a társadalomra. Hiszen nyilván meg akarja ölni az embereket, miután elvette a demokráciát és a sajtószabadságot. Mi más lenne a célja amúgy is? Ezért mi, felvilágosult virológus demokraták – így Dobrev – nem hallgathatunk a magyar orvosokra és kormányzati szereplőkre, hazudik mind, várnunk illik lankadatlan türelemmel a brüsszeli bürokraták által megszervezett akcióra, ők küldik majd az oltóanyagot. Ha nem, az is jó, sőt. Egyébként is, jobban tudják, mi a jó nekünk. S azzal se törődjünk, hogy a németek maguknak azért fusiba szereztek némi pluszt, nekünk az amúgy se járna, amíg Orbán a miniszterelnök! Parádés logika.

Másrészt: ami a félelmetes, gonosz, ugyancsak diktatúrában fogant kínai oltóanyagot illeti, idézzük a pécsi virológusokat! „Ahol használatban van, összességében 79,35%-os hatékonyságot jeleznek. A bejelentések alapján a súlyos megbetegedéstől ez a vakcina is százszázalékos védelmet nyújt! Ezek alapján egy klinikai hármas fázisba vonható, ígéretes vakcina képe rajzolódik ki. (…) Az inaktivált vakcina, a hírekben megjelent nyilatkozatokkal ellentétben nem egy rossz technológia” – írják. Vagyis

ha működik és megkap minden engedélyt, félnek vagy sem, a magyar szakemberek bizony javasolják a készítmény alkalmazását.

Aztán nézzünk egy másik hírt! A minap a francia Le Monde írta meg, hogy az EU-s szervek kifejezetten nyomás alá helyezték Dobrevék kedvenc uniós gyógyszerügynökségét, hogy mielőbb engedélyezzék a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett, a közös uniós beszerzés legnagyobb részét kitevő vakcinát. Szóval Brüsszelben ez a módi, legalábbis egyelőre ilyet csak onnan hallani.

Szögezzük le: hogy mi a jó és hatásos vakcina, annak eldöntését nem érdemes politikai pártokra bízni, különösen nem azokra, amelyek a válságkezelés sikertelenségében érdekeltek. Legyen ez az ezzel foglalkozó hatóságok, szakemberek és illetékesek dolga. Rájuk viszont érdemes hallgatni, már ha ki akarunk kecmeregni ebből a fárasztó és fájdalmas helyzetből. Ha pedig sajnálatos módon mentő jön értünk, kérjük, hogy inkább kórházba, s ne mondjuk a DK-székházba vigyen minket. Alighanem jobban járunk.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Gyurcsany hazasparnak egyetlen kiutja van: demonizalni az ellenfelet, hogy ne veluk, vagyis Ferenccel es Klaraval foglalkozzon a jonep!
A hazugsagaikat, trukkjeiket kar lenne ujra bevenni, mementokent nem artana ujra es ujraolvasni az Oszodi Osszest!
Az nem lehet, hogy ket ekkora gazember a hatalom kozelebe keruljon, nem?

Elterjedt, hogy kukába dobják, de kik dobták a kukába, hol dobták a kukába, mert amíg ez newm tisztázott, addig csak egy Kórozs féle híresztelés.

Nézz már körül, miért nagyobb.

A te fejedben nem okoz zavart, hogy ez így tényszerű alátámasztás nélkül csak legenda? Nektek már minden hülyeséget be kell dobni, mert nem jön az általatok várva várt katasztrófa.

A Fidesznek ebben van egy hathatós segítsége: maga az ellenzék. Izzadtságú az egész, és a választók nagy részének nem lesz elég, hogy Orbánt leváltsa. Azt is látni akarják, kik jöhetnének utána, és a kormányképtelen csapatot látva befogott orral, fog a Fideszre szavazni.

Ráadásul, ha az ellenzéki egységet a vakcinaellenességre, a járvány rosszabbodására alapozzák, az nem az ellenzék esélyeit növeli.

Akkor még egyszer: egy minden alátámasztás nélküli előzetes híresztelés csak legenda. És itt a lényeg az alátámasztás nélküliségen van. De nevezhető hiteltelenítésnek, rosszindulatú, vágy vezérelt jövendölésnek, pánikszerűen előkapott propagandának, mert a a járvány, mint legfőbb reménység a ti szempontotokból nem alakul kedvezően.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés