Varga Judit összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését

2021. január 18. 10:36
A miniszter szerint a tech cégek minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek.

Az igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését a tech cégek „rendszerszintű visszaélései” miatt. Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: az „árnyék tiltás” vagy „shadowban” azt jelenti, hogy a közösségimédia-szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák egy felhasználói profil láthatóságát, elérését, hogy „arról mi ne tudjunk”. „A tech cégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti” – fogalmazott a tárcavezető.    

Hozzátette: e tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nem csak a Twitter-vezérigazgatóról készült, kiszivárgott hangfelvételből lehetett értesülni. „A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van”– írta Varga Judit. A miniszter közölte: az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben. „A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépnünk kell” – írta, hozzátéve: ezért összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését, és a héten egyeztet a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről.

(MTI)

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az USA-államcsíny - amely 50 éve, JFK meggyilkolásával vette kezdetét - minden területen pusztító erővel rombol, a legújabb:
"CNN Pushes to Close Down Newsmax TV
MAGYAR
A CNN a Newsmax TV bezárására törekszik"
Egy TV-társaság egy másik TV-társaság ellen uszít, bezáratását követeli, sugalmazza, demagóg demokrata szokás szerint.
És ez ellen sem a kongresszus, sem a képviselőház, sem az új elnök nem tiltakozik, pedig ez veszélyesebb, mint a provokátorokkal megrohamoztatott Capitoliumi eset volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés