Nem nevezhetik többé az iskolákban apartheid államnak Izraelt

2021. január 18. 16:46
Joáv Galant izraeli oktatási miniszter rendelkezése szerint többet nem adhatnak elő apartheidező „civilek” az iskolákban.

„Utasítottam az oktatási minisztérium főigazgatóját, hogy tiltsa be azoknak a szervezeteknek a belépését az izraeli iskolákban tartott előadásokra, amelyek Izraelt »apartheid államnak« nevezik vagy lekicsinyelik az izraeli hadsereg katonáit – különösen a katonai behívás előtt álló tanulók előtt” – írta Galant a Twitteren vasárnap.

A miniszter a Becelem nevű szélsőbaloldali emberi jogi szervezet múlt hét keddi jelentésére válaszolt, amely „apartheid államként” határozta meg Izraelt az arab kisebbséggel szembeni állítólagos megkülönböztetések miatt. „Az apartheid kifejezést a palesztinok már régóta használják elsősorban az 1967-ben elfoglalt területeken folytatott izraeli politika leírására, de az izraeli szervezetek mindeddig általában tabunak tekintették, és nem alkalmazták” – írta meg a Neokohn. 

„Ez a helyes és szükséges döntés. Nem világos, hogy miért is fontolgatták a diákok előtt egy olyan szélsőséges szervezet bemutatását, mint a Becelem, amely abból él, hogy hazugságokat terjeszt, Izrael legitimitása ellen szól, és ösztönzi ellene a nemzetközi nyomást. Meg kell tiltani ennek a megvetendő szervezetnek a megjelentését az oktatási rendszerben. Ez a józan ész győzelme” – közölte a „Ha akarják” (Im Tircú) nevű jobboldali mozgalom az ügy kapcsán.

 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És egy főbarát: részlet Szamuely Tibor beszédéből Győrött, 1919. április 20-án, Húsvét vasárnap:

„A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába.
A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különös áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér omoljon. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, amely az igazi kommunvilághoz elvezet minket.
Ki fogjuk irtani, ha kell, az egész burzsoáziát…”

izraeli araboknak több joguk van mint az arab diktatúrában élő fajtársaiknak. Az izraeli arabok nem akarnak élni egy palesztin arab államban, annyira jó dolguk van a zsidóknál.A komcsik ezt nem írják meg. a gyalázkodó ngo szervezet elnöke meg egy izraeli arab, ennyire zsidó szervezet, mely a komcsi BLM legnagyobb barátja.

ja, jó ha 10 %-a volt náci moslék, olvasni kellene és tanulni, takarodj a kurucra az a te farkasvermed.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés