Németország a „multikulti” halála után

2021. január 16. 15:24

Jobbra és tovább.

2021. január 16. 15:24
Kocsis Árpád

„A közvélemény-kutatások szerint a legesélyesebb jelölt Friedrich Merz, aki már közel ötven éve a CDU tagja, volt Európai Parlamenti képviselő, a CDU/CSU egykori frakcióvezetője, aki amellett, hogy az európai politika megannyi területén tűnt fel, különféle bankok és vállalatok és trösztök tanácsadójaként, igazgatói tanácsosaként, felügyelőbizottságának tagjaként milliárdokat keresett.

Egyszerre emlegetik őt úgy, mint aki a merkeli álmoskás politikát felrúgja, és aki a CDU-t visszavezeti a jobboldalra: neoliberális Voldemort, anti-Merkel, Dél-Vesztfália Donald Trumpja. Kivált visszatetsző, hogy a tehetős politikus az elnökjelöltek vitájában a szociális ellátórendszer túlterhelődéséért a menekülteket tette felelőssé. A »bevándorlók« lusták, a munkanélküli segélyből élnek: üzente ezzel Merz – a túlságosan is jól ismert szélsőjobboldali elbeszélést követve.

Ugyanakkor Merz jól láthatóan a közepes párttá hanyatlott szociáldemokraták (SPD) helyett a Zöldekkel folytatná a közös kormányzást: már amennyiben szombaton a mérsékeltebb Armin Laschet, észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnök és Norbert Röttgen, a Bundestag külügyi bizottságának vezetője helyett valóban őt fogja választani az 1001 kongresszusi küldött, ősszel pedig kancellárrá választják.

Hiszen hiába népszerű a CDU tagsága körében, egyáltalán nem biztos, hogy a küldöttek nem fogják úgy gondolni, hogy Merz a válságos időszakban túlzott kockázatot jelent a CDU-ra nézve.cA párt bizonytalanságát jelzi az is, hogy egyáltalán nem vehető biztosra, hogy a megválasztott pártelnök fog indulni a kancellári posztért is a szeptember 26-i választásokon.

Németország történelmi döntés előtt áll. Félelmeink megalapozottak.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. január 17. 16:30
A multikulti halála Németországban a távoli jövendő, már ha egyáltalán, hacsak hirtelen valami csoda nem történik. Németország annyira multikulti, hogy azt a szerző úgy tűnik, hogy elképzelni sem tudja.
Bájron
2021. január 17. 13:06
Ki ez a takony??
BAJA
2021. január 16. 22:27
Kicsoda is gondolhatta TruNp esete után, hogy emennek esélye van?
Paul
2021. január 16. 21:37
Félelmeink megalapozottak: http://churchofgod.hu/content.php?act=asshur
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik