A békekötés már nem lehetséges

2021. január 16. 09:21

Gyurcsány vezérürüszerepe az ellenzéki tömbön belül továbbra is visszataszító a jóérzésű emberek számára.

2021. január 16. 09:21
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Tavaly december 20-a „nagy nap” a magyarországi ellenzék történetében: hat párt, a DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd megegyezett abban, hogy közös listán indulnak, közös miniszterelnök-jelöltjük lesz, mind a 106 egyéni körzetben közös jelölteket állítanak és közös programot írnak. Utóbbi előzményeként megfogalmazták és elfogadták a Korszakváltás garanciái című dokumentumot, amelyben leszögezik, hogy független, élhető és büszke Magyarországot szeretnének létrehozni.

Hosszas vajúdás után tehát, a 2014-es és 2018-as sikertelen és kudarcos együttindulási kísérleteik után 2020 végére beérett a gyümölcs, s immáron tényleg összenőtt, ami összetartozik. Mi következik ebből a magyar politikai állapotokat s főleg a 2022-es választási esélyeket illetően?

Ennek a jelentőségét egy pillanatig sem szabad lebecsülni azzal a fölényes legyintéssel, hogy tehetségtelen, elképesztő figurák szánalmas gyülekezete gyűlt egybe, ezt Magyarországon mindenki látja. Mert bár valóban tehetségtelen és szánalmas figurák, valamint egy önmagát vezérürünek képzelő, nemzetközi hírű politikai szélhámos fogtak össze, ennek ellenére ne feledjük, hogy a kormányt gyűlölő szavazóknak mégis ők jelentik a politikai alternatívát. Ez számunkra, nemze­tiek és konzervatívok számára elképesztő, de ez a realitás, célszerű tehát komolyan venni azt, ami most a balliberális oldalon történt. Minden más hozzáállás önámítás, aminek nagyon nagy árát fizethetjük meg 2022 tavaszán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete
2021. január 16. 22:32
Lehet tolni a végletekig ezt a Fletózást csak ugyanaz lesz belőle mint a Karácsony alkalmatlan papagáj kommandóból. Bejött ? Nem ! Egyébként ha két fordulós lesz az előválasztás nagy esély van arra, hogy Dobrevet kiszavazzák mint min.elnök jelöltet mert még a megfogyatkozott MSZP-sek se fognak rá szavazni a többi pártról nem is beszélve. Ha pedig nem Dobrev lesz a min.elnök jelölt az még inkább elveszi az élét a Fletózásnak. Valami mást kellene kitalálni a Fletózás helyett például megállítani ezt a bődületes élelmiszer inflációt. Az se lesz elég, hogy kisebb csoportoknak mint most a 25 év alatti fiatalok adókedvezményt adnak. A mai világban nagyon sokan tanulnak 24-25 éves korukig egyébként.
péterx
2021. január 16. 21:20
Egyelőre még semmit nem csináltak, a fogadkozásokon, ígérgetéseken, Orbán-szidalmazáson, általános-semmitmondó szövegek közlésén túl. Majd meglátjuk, hogy a részletekbe elmerülés idején mi jön ki ebből.
galancza
2021. január 16. 14:52
Fricz úr kérlek alássan!Nagyon fontos lenne megértenie, felfognia minden fideszes politikusnak, képviselőnek, polginak, vállalkozónak, újságírónak,médiagurunak,intézmény igazgatónak, hogy azok akik gátlástalanul, pökhendien azt hirdetik magukról hogy nagyon keresztények,nagyon konzervatívak, nagyon úriemberek, azoktól a szavazópolgárok sokkal többet várnak el gazdasági és emberi szempontok alapján erkölcsileg és etikailag.Még pedig teljesen jogosan.Mert aki közéleti pozícióban kereszténynek,konzervatívnak, úriembernek hirdeti magát annak igenis magasabb, jóval magasabb (persze nem azt várom hogy szent legyen) erkölcsi,etikai alapokon kell állnia, léteznie, dolgoznia, mint a senkiházi balosoknak,mert azok úgy sem hirdetnek magukról semmi normális dolgot. Ezért teljesen érthető hogy az átlagemberek sokkal többet várnak el a magukat kereszténynek, konzervatívnak,úriembernek hirdető politikusoktól újságíróktól,vállalkozóktól , polgiktól, igazgatóktól, mindenféle közéleti embertől. Fricz úr kérlek alássan! Mit nem lehet ebben megérteni? Melyik magyar szót nem érted?
monuskaroly
2021. január 16. 14:42
Hiszem, remélem hogy a magyar társadalom még nem annyira beteg mint sok Nyugat-Európai országban és tudom hogy nagyon erős a hatása, de nem a face-n és társain dől el a választás, mert az megint egy szintlépés lenne, lefelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik