Tanuljunk Amerika elbukásából

2021. január 14. 8:55

Trombitás Kristóf
Magyar Nemzet
Lássuk be, a konzervatív réteg egy része – világszerte és idehaza is – egyszerűen nincs felkészülve arra a pimasz, cinikus kétszínűségre, ami folyamatosan fűti a baloldalt.

„Még éppen idejében sajátíthatjuk el végérvényesen azokat az alapvetéseket, amelyek hiányában nem lehet nekifutni 2022-nek. Az egyik az, hogy a ránk kényszerített, balos szokásjogon alapuló, úgynevezett szabályokat konzervatív körökben sem vehetjük alapvetésnek, sőt olyan messzire kell elhajítanunk azokat, amennyire csak lehetséges. Másfelől egyre gyakrabban kell fülünk mellett sugdolóznia egy kisangyalnak – és erre Donald Trump is utalt múlt heti beszédében, így rögtön a közepébe csapva –, hogy soha nem lehetünk megértők, a minimálisnál tisztelettudóbbak ellenfeleinkkel. Azokról beszélek, akik ellen pokoli módon kell harcolni, különben nem marad haza, amiért harcolni kellene.

Lássuk be, a konzervatív réteg egy része – világszerte és idehaza is – egyszerűen nincs felkészülve arra a pimasz, cinikus kétszínűségre, ami folyamatosan fűti a baloldalt, annak sajtóját és véleményformálóit. Legtöbbször nem értjük, hogy ha egyszer ugyanaz a cselekedet megengedhető a részükről, azt támogatják és üdvözlik, akkor pontosan ugyanazt a cselekedetet miért látják pusztító káosznak, ha ellenük történik.

És tudván azt, hogy 2016-ban óriási hibát vétett a hálózat, mindannyiunkkal éreztették, 2020-ban ugyanezt nem lehet elkövetni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

0. (nulladik) szabály: a hibákért mindig fizetni kell, kamatos kamattal, mindenkinek!
1. szabály: Olyan kormányt leváltani, amely a gazdaságban, kiválóan teljesít: HIBA.
2. szabály: ÖT ROSSZBÓL, DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd, nem születhet jó.
3. szabály: összesen kettő lehetőség: a magyar szuverenitás vagy
kollaboráns kiárusítás.
- magyar szuverenitás: a magyar nemzeti vagyon növelése, megóvása, nemzeti kézben tartása, amit az Öt rossz lopásként gyaláz, vagy
- kollaboráns kiárusítás, a teljes országvagyonnak, ezzel Magyarország lemond MINDEN 1000 év alatt szerzett jogáról, de lemond a GONDOLKODÁS és SZABAD VÉLEMÉNY jogáról, egyszóval: A LÉTEZÉSI JOGRÓL.

Érdemes a teljes cikket elolvasni.
Igen, a jobboldal mindig is értékekre hivatkozik, míg a baloldal elvekre - óriási különbség.
Ráadásul a baloldal a saját elveit is a pillanatnyi helyzethez igazítja, ezért mindig a jobboldali értékekhez kell hűnek maradni, és nem szabad felmenni a baloldal pályájára, és tiszteletben tartani az adott pillanatban vallott elveiket, ha az szemben áll a saját értékekkel.
Egy példa: Obama alatt folyamatosan kihangsúlyozták, hogy az elnök az Államok legfőbb méltósága, már csak a rangja miatt is tisztelni kell minden igaz amerikaianak, megünnepelni az elnökök napját, és büszkének lenni rá. Trump alatt ezekről már szó se volt, mert csak, Trump ostoba, méltatlan, tehát "ő nem az én elnököm", nem ünnepeljük az elnökök napját sem. Nyilván Biden/Kamala alatt majd megint elvárják, hogy mindenki, Trump szavazói is ünnepeljék az elnököt. Mint mondtam, nem szabad felmenni a pályájukra, és az ő szabályaik szerint játszani. Ha Trump nem az ő elnökük volt, akkor ne lepődjenek meg, ha Biden nem Trump szavazóinak az elnöke.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. január 14. 9:27

Először nekem sem tetszett, mára a legösszeszedettebb, magyarul a legprofibb éppen Kristóf lett, de hasonlót el lehet mondani Philipről és Kiszellyről is.

El kell indítani egy Médiabíróságot, mert a jelenlegi állapot a társadalmi katasztrófa TNT-je.
Van a média, amelyet senki nem választott, ellenőrizhetetlen. A futtatóin - az ismeretlen eredetű pénzű Sorosokon - kívül senkinek nem tartozik elszámolással. Ez a "média" folyamatos uszításával aláássa az értelmes gondolkodás, megvitatás lehetőségét, ezáltal jó döntések kevés számban születhetnek.
A Soros meg nem választott illegitimek érdekeiknek megfelelően használják a megvett-terrorizált médiát, minden kormány ellen, amely nem szolgálja az Soros-uralom érdekeit.
Ezért kell Médiabíróság, amely a hír megjelenésének napján ítéletet hoz. Megfellebbezhetetlenül.

Válaszok:
Karvaly | 2021. január 14. 9:37

Kereső: DuckDuckGo (sajnos magyarul elég rosszak a találatai)
Böngésző: Firefox
Twitter helyett: Signal
Facebook helyett: Telegram, Viber

Két dologra lenne szükség, egyik az, hogy a külföldi cégek ne vonhassák ki magukat a médiatörvények alól (ne zárhassanak ki ugye felhasználókat a Facebookról, helyreigazítási kötelességnek tegyenek eleget, és így tovább)
A másik pedig az, hogy a baloldali média folyamatosan a saját interpretációját mondja el a jobboldali eseményekről. Ilyenkor legyen reakció jobboldalról is, különben a független szemlélő csak az egyiket fogja látni, és annak fog igazat adni.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. január 14. 9:59

Ha megdobnak kővel, dobd vissza mennykővel!

Szavak, szavak, amit írsz, semmi más.
Tények a szavaid mögött: NULLA.

tobbet kellett volna agitalnia a temetokben ketsegkivul

Annyi nem tűr halasztást, hogy lépni kell.
És nem a magyar jobboldal, hanem az ország érdekében.
Mert egy dezorientált, szétszóródott ország egyvalakiknek jó, ugyanazoknak, akik számára 1989-90 volt a Kánaán, meg 94 és 2002:
akik ingyen hozzájutottak a szinte teljes magyar népgazdasági vagyonhoz.
és annak a pár száz fős kollaboráns banki-kereskedő-média-nomenklatúra csoportnak, amely ezért pénzt kapott...

Nincs mit hozzátenni.

Lényegében igen. De maga az "elv" is egy szellemi rövidzár: amikor az "elvekre" hivatkoznak, az mindig azt jelenti, hogy "én ezt mindig így csinálom, és nincs kedvem ettől eltérni". Ennyi és nem több. Az egyik el, nincs lentebb van fentebb a másik elvhez képest, ezért bármikor lecserélhető.
Ebben nincs semmi értékrend. Ezért mondom, hogy óriási a különbség ahhoz képest, ahol "értékekre" hivatkoznak.
És igen, az pedig maga az elvtelenség, ahogy a hivatkozott elveket is folyamatosan cserélgetik. Mint amikor a legfontosabb elvek a "szólásszabadsághoz való jog", az "antiszemitizmus ellen való harc", a "női egyenjogúság" voltak, majd mindez pillanatok alatt lecserélték az "iszlamofóbia ellene való küzdelemre", amikor megérkeztek azok, akik a korábbi elveikre magasról köptek.

Ezért mondom azt, hogy a monopolcégeken számon kellene kérni a közműként viselkedést, és be kell tartatni velük a médiatörvényt. Ez persze csak EU szinten működne igazán, bízom abban, hogy Merkel és Macron is felismeri a fejükre növő külföldi média veszélyét.

Igyekszik az ember, 72 évesen is, bár, tudja, hatása a nullához közelít, de: ültessük el a kisfát, még akkor is, ha holnap meghalunk, nem igaz.
Hiszen vannak utódaink, jó barátaink, tiszta szívű fiatalok is, nemcsak celebek.
Őket nem szabad a parton hagyni, aki tisztességes...
Ha van ismeretséged, ezennel átadom az összefoglalócskámat, de csakis nemzeti oldal részére.
Mellesleg, össze lehetne szedni mindenhonnan az életre való meglátásokat, mert igaz: az erdőt a fentiek a fáiktól sokszor nem látják.

Ha nincs félnivalód, nyugodtan állhatsz a bíróság elé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés