Kétszáz karácsonyi élelmiszercsomagot indít útjára az Ökumenikus Segélyszervezet

2020. december 4. 10:54
Többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt jutnak adományok.

Az ünnepi adománycsomagok összeállítását a járványhelyzet miatt idén több kisebb szakaszban valósítja meg a karitatív szervezet, egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség – olvasható a közleményben. Az ünnepi adománycsomagok az ország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak. Az első élelmiszercsomagok összeállításába Wolf Kati énekes és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász is bekapcsolódott önkéntesként, majd az első csomagot egy budapesti családhoz vitték el Gáncs Kristóffal, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával együtt.

A Segélyszervezet Országos Segélyközpontjához idén október végéig csaknem 70 ezer kérés érkezett, amely jelentősen meghaladja a 2019-es teljes évben beérkező mintegy 40 ezres kérésszámot. A jelentős növekedés azt mutatja, hogy sok család került nehéz helyzetbe a járványhelyzet következményei miatt.

(MTI)

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyi gazdag ember él ebben az országban!!
Miért nem segítenek többet??
Ez a kétszáz csomag sajnos csepp a tengerben, de köszönet mindazoknak akik ezzel is segítenek!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés