Tömegbe hajott egy autós Németországban

2020. december 1. 15:49
A város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tízen megsebesültek.

Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, legalább ketten meghaltak, tizenöten megsérültek. Wolfram Leibe polgármester a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy ámokfutás történt a belvárosban.

Karl-Peter Jochem, a trieri rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy az autó vezetőjét őrizetbe vették, a járművet lefoglalták. Közölte, hogy a gázoló egy 51 éves német férfi Trier-Saarburg járásból. Indítéka egyelőre ismeretlen, kihallgatása pedig „nagyon nehéz” – mondta a szóvivő.

A férfi nagy sebességgel hajtott keresztül a belváros gyalogos övezetének több utcáján, és válogatás nélkül gázolt el embereket. Autóját rendőrök tartóztatták fel. Az esetről a német sajtóban megjelent felvételek szerint a gázoló egy ezüst színű városi terepjáróval hajtott a tömegbe, és a sétálóutcáktól nem messze szorította le az út szélére két autós rendőri egység. A civil ruhás rendőrök kirángatták a sofőrt a volán mögül és leteperték.

A szövetségi kormány megdöbbenéssel értesült a történtekről. „Gondolatban a halálos áldozatok hozzátartozóival vagyunk, és a sok sebesülttel és mindazokkal, akik ellátják az érintetteket” – közölte Steffen Seibert kormányszóvivő. A Németország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartomány egyik legnagyobb városában történtek miatti megdöbbenését fejezte ki mások mellett Malu Dreyer tartományi miniszterelnök is, aki még kedden felkeresi a helyszínt.

Címlapképen: A rendőrség lezár egy teret a németországi Trierben 2020. decemebr 1-jén, miután egy autós behajtott a sétálóutcába. Fotó: MTI/AP/DPA/Harald Tittel

(MTI)

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt egyszer egy Nemetország.

A migráció elhanyagolható vesztesége és egyébként mentálhigiénés S problémákkal küzdött, mert a német társadalom nem segítette eléggé az integrációját.

A Bild először arról írt, hogy az autót - ezüst Range Rover - egy nő vezette, majd jött a rendőrségi hír, egy ötvenegy éves német férfi volt a sofőr. Aki hetven-nyolcvan kilométeres sebességgel száguldott, aminek oka egyenlőre ismeretlen, ellenállt az intézkedésnek.

A város polgármestere a karácsonyt Karl Marx emlékének dedikálta...

Az, hogy valaki homokos, elfogadott. Legyen boldog! De ne toljon LMBTQWERTZ propagandát! Szájer nem egy óvodában bukott le, ahol a királyfi fütyijéről mesél a 4 éveseknek. De ezt jól tudod, csak aljas libsi módon csúsztatsz.

Akkor te most homofób vagy?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés