Kígyót, aligátorteknőst és krokodilt is találtak a dunaharaszti házban

2020. november 28. 10:52

Egy bejelentés miatt vonultak ki a házhoz, és eredetileg drogot kerestek, de még a rendőrök is meglepődtek, amikor a veszélyes állatokat megtalálták.

2020. november 28. 10:52
null

Aligátorteknőst, krokodilt, kígyót és kábítószergyanús növényi palántákat is találtak a rendőrök egy dunaharaszti házban – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu honlapon. Azt írták, hogy egy bejelentés miatt vonultak ki a házhoz, és eredetileg drogot kerestek, de még a rendőrök is meglepődtek, amikor a veszélyes állatokat megtalálták. A nyomozók a házkutatás során a négy kábítószergyanús növényi palántán és egy mérlegen túl, ketrecekben tartott kisállatokat, kígyót, aligátorteknőst, és az elsődleges szakértői vélemény alapján egy kistestű krokodilt is találtak. A helyszíni információk szerint a férfi nem értett megfelelően az állatok tartásával kapcsolatos szabályokhoz, ugyanis a kígyót egy fény és levegő nélküli hungarocell dobozban találták meg, valószínűleg már nem élt volna sokáig. A gyanúsított ráadásul nem egyedül élt: párjával és két gyermekével laktak az ingatlanban – tették hozzá.

A rendőrök azonnal felvették a kapcsolatot egy szakemberrel, aki elmondta, hogy a megtalált élőlények veszélyes állatoknak minősülnek, tartásuk engedélyköteles, sőt valószínűleg a kígyót lakásban tartani még engedéllyel sem lehetett volna. A rendőrök haladéktalanul intézkedtek az állatok elszállításáról Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a ház 41 éves lakóját, aki az állatok eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudta, vallomásában elmondta, hogy tisztában volt azok veszélyes mivoltával és azzal, hogy tartásuk engedélyköteles, de ezzel nem foglalkozott. A kábítószergyanús zöld növényi származékokról úgy vallott, hogy ezeket saját célra tartja, magról nevelgeti őket. A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a dunaharaszti férfi ellen kábítószer birtoklása és veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegés vétségének gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást, továbbá vizsgálják, hogy az ügyben felmerül-e más bűncselekmény – áll a közleményben.

(MTI)

Fotó: Egy vadon élő nyugat-afrikai krokodil vár az etetésre a pagai Krokodil-tónál, Ghánában 2019. március 7-én. A krokodilokat a helyiek szent állatoknak tartják, 1970 óta őrzik és védik őket. A megszelídített hüllők miatt népszerű hely a turizmusra támaszkodik annak érdekében, hogy a krokodilpopuláció fennmaradhasson. A turisták lefényképezhetik, megfoghatják és akár rá is ülhetnek az állatokra, amennyiben megvesznek egy csirkét, a krokodilok fő táplálékát. (MTI/ EPA/ Christian Thompson)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2020. november 28. 22:37
Ezeket a hasznos házikedvenceket szatyorban hordta haza? Mióta voltak ezek a házkörül? Honnan lehet beszerezni? A két gyerek nyilvántartásban van egyáltalán, védőnő, gyermekorvos, bölcsöde, óvoda, iskola? A gyerekek nem kotyogtak? A szülőket azonnal diliházba, a gyermekeket normálisékhoz helyezni.
Senki Alfonz
2020. november 28. 21:15
Valahogy csak távol kell tartani az anyóst a háztól!! Lehet, hogy jobban fél az anyósától, mint ezektől az egészséges, szeretni való, de veszélyes állatoktól!!!!!!!!!
Nemaztmondták Feri!
2020. november 28. 12:56
-Hát te, ki vagy? -Én vagyok az Aligátorteknős! -Az meg, hogy lehet? -Apám aligátor volt, anyám teknős. -Hmm... -És te, ki vagy? -Én vagyok a Lódarázs! -Na menj a pi... ába! :-)))
Knerten
2020. november 28. 12:22
Ónodieszter, segíccs, elvették a purgyé kiskedvenceit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik