Weber: Merkel oldhatja majd meg a vétó miatti válságot

2020. november 19. 7:53
Manfred Weber szerint sok gond van Magyarországon az alapvető értékekkel, ezért az Európai Parlament nem enged majd a jogállamisági mechanizmus kérdésében.

Szerinte végül Angela Merkel találja majd meg a kompromisszumot az ügyben – írta meg az Euronews Weber videóinterjúja alapján. Csütörtökön tárgyalnak az EU vezetői az ügyről.

Weber elmondta: „Egy hatalmas válsággal állunk szemben az unióban. A kérdés az, hogyan tudunk túljutni ezen, a magyar és a lengyel vétón, de talán még mások is csatlakoznak majd. Ez nagy kihívás, de én eltökélt vagyok, Korábban Magyarország ellen szavaztam a hetes cikk szerinti eljárásnál. Vagyis tisztában vagyok azzal, hogy sok probléma van ott az alapvető értékekkel is. De a kérdés az, hogyan fogunk túljutni ezen. Az én álláspontom az, nem lesz megállapodás az Európai Tanáccsal kötelező érvényű jogállamisági mechanizmus nélkül. Az Európai Parlament számára ez a vörös vonal. És ezt mindenkinek meg kell értenie az Európai Tanácsban, hogy a részünkről ez egy világos feltétel.

Az Euronews riportere hangsúlyozta, hogy nem látja, milyen kompromisszum jöhetne létre.

Nehéz feladat, igaza van. Különösen azért, mert Magyarország és Lengyelország kemény retorikát használ. Most a német elnökség feladata a tárgyalás. Angela Merkel nagyon tapasztalt és bíznak benne a tagországok vezetői. Ezért jó esélye van arra, hogy kompromisszumot találjon” – válaszolta Weber.

A riporter szerint továbbra sincs összehangolt fellépés a koronavírus ellen az EU-ban. Az egyes országok egyoldalúan zárják le a határaikat, eltérő a tesztelés és a karantén. És az EU-ban nincs egységes fellépést az utazást illetően sem.

Igaza van, jobban is teljesíthetnénk. Ezért örülök az Európai Bizottság javaslatának az egészségügyi unió létrehozásáról. Szintén sikertörténet lehet az oltóanyagvásárlás, az, hogy együtt lépjünk a piacon. Így az összes európainak egyforma hozzáférése lesz az oltáshoz. Már látszik a fény az alagút végén és legyőzhetjük a koronavírust. Vagyis vannak dolgok, amelyek jobban mennek. De igaza van, mehetnének jobban is” – mondta el Weber.

Kép forrása: Euronews-videó

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kezd leesni a tantusz?
Mama segítség, elkúrtuk. Nagyon. Nem kicsit.

Wéber azt is mondta, hogy a Sargentini jelentés jogilag nem állná meg a helyét az európai bíróságon.
De azért megszavazta.....

Ez a kettőjük közötti küzdelem. Az EP nagyobb hatalmat akar magának.

Ez előtt mondta. Keresd meg.

Ha nem vennéd észre, a 7. cikkely folyamata leállt. Egyszerűen azért, mert politikai, tehát ízlésbeli kérdések alapján nem lehet jogi szankciókat hozni senki ellen. Ha ez egyértelmű kérdés lenne, akkor már vagy így, vagy úgy, de eldőlt volna. Akár csak a Fidesz néppárti tagsága, amit Weberék rá akartak lőcsölni a három bölcsre, de azok valóban bölcsek, és nem adták a nevüket Weberék áskálódásához. Valakik valamikor azt gondolták, hogy az EU a szovjet birodalomhoz hasonlóan csupa bólogató államból fog állni, aztán most kiderült, hogy ez nem így van, és az ellenkezőkkel szemben csak a jogállamiság felrúgásával lehetne fellépni.

Weber egy hasznos idióta, a nyomába nem jöhet Orbánnak, aki ellen 2010 óta folyik a hadjárat, eredménytelenül. Weber ellen egyszer indult, abba bele is bukott.

Ennek a f.szinak is megvan a dossiiéja a deep state-nél.
És abban lehetnek dolgok, ha ennyire patkányosította magát.
" Korábban Magyarország ellen szavaztam a hetes cikk szerinti eljárásnál. Vagyis tisztában vagyok azzal, hogy sok probléma van ott az alapvető értékekkel is. "
Halljuk, mik azok?
hallgatjuk, de csak a csend és az ismétlődő: "sok probléma van ott az alapvető értékekkel is. "

"Az Országos Bírói Tanácsot azonban számos strukturális korlátozás
akadályozza abban, hogy hatékonyan felügyelje az OBH elnökének tevékenységét"
ILyen mondatokra mit lehet mondani?
"Az Országos Bírói Tanácsot azonban számos strukturális korlátozás
akadályozza abban, hogy hatékonyan felügyelje az OBH elnökének tevékenységét"
Ez így , RELEVANCIA SZEMPONTJÁBÓL: NULLA és az összes többi ugyanez a primitív, általános gumivád.
Ja, ha az összes EU-tagállam maga a Kánaán, akkor esetleg meg lehet vitatni.
De itt az EU a vak, és Magyarország hozzá képest legalább félszemű király.
Minden tekintetben Magyarország jogállamisága sokkal magasabb szintű, mint az EU-átlag.
A Bizottságról, EU- Parlament, -bíróság, amelyek egytől egyig Soros-korrumpációk, nem is beszélek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés