Dobrev: Orbán indoklása kínosan bugyuta

2020. november 19. 7:27
A DK-s politikus szerint hazánkat ma már nem vennék fel az Európai Unióba.

Ismeretes, Magyarország megvétózza a soron következő uniós költségvetést a jogállamisági mechanizmus miatt, amely feltételekhez kötné a források kifizetését. Orbán Viktor indoklása szerint a vétóra a migráció miatt is szükség van. A miniszterelnök szerint ugyanis ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, aki beengedi a migránsokat a hazájába. „Aki megvédi a határait és megvédi országát a migrációtól, Brüsszelben már nem minősülhet jogállamnak” – fogalmazott Orbán Viktor. Azzal folytatta: a jelenlegi javaslat elfogadása után pedig nem lenne akadálya annak, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék, és a migrációt ellenző országokat költségvetési eszközökkel megzsarolják.

A kialakult helyzetről Dobrev Klára is megszólalt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint Orbán indoklása „kínosan bugyuta”.

A politikus hangsúlyozta, hogy a döntés már megszületett, ezért „felesleges toporzékolni”. Felidézte: amikor egy országot felvesznek az Európai Unióba, akkor megvizsgálják a jogállamiságot is, mégpedig szigorú kritériumok alapján – Dobrev Klára szerint még Orbán Viktor is emlékezhet rá, hazánk esetében hogyan zajlottak ezek a tárgyalások, hogyan próbált Magyarország is megfelelni ezeknek a kritériumoknak. „Ezek alapján hazánkat ma már nem vennék fel az Unióba” – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc felesége egyébként nem tudja mi lehet a háttérben – az atv.hu-nak kormányközeli források azt mondták, az események talán részei a Magyarország ellen folyó 7-es cikkelyes eljárás lezárására tett korábbi német ígéret a magyar kormány és a Brüsszel, illetve Berlin közötti, a magyar vétó miatti alkufolyamatnak.

Dobrev szerint a a 7-es cikkely szerinti eljárás eddig is „picit döcögött”, senki nem készült el az Európai Unióban egy ilyen magatartásra, ezért is szerették volna, hogy legyen egy másik jogállamisági kritérium, ami most megszületett.

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazánk ma már nem akarna belépni az EU-ba, ha ma lenne az EU-s népszavazás, egyébként is érvénytelen lenne az alacsony részvétel miatt.

Nesze semmi fogd meg jó európai alapjövedelemmel nem lehet versenyezni.

Az ellenzéknek olyan legalja a stílusa.

Hát akkor tényleg inkább a Vadai Ági.

Ő nem tudja mi lehet a háttérben? Tehát az EU valóban egy sötét, nem demokrata, maffia szervezet. Kösz az infót.

Melyikük csinosabb?
Dobrev vagy Handó?
És melyikük kártékonyabb?

És még meg sem szólalt.

Ha megnézed az akkori jövedelmeket, akkor láthatod, hogy igen. Csak már elszoktunk tőle.

Ennek a nőféleségnek párhuzamosan nő a pimaszsága a rondaságával. Hú, be csúf!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés