DK: A kormány emberkísérletet fog végezni a magyarokon

2020. november 19. 15:58

A baloldali párt szerint az orosz vakcina nem biztonságos.

2020. november 19. 15:58
null

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábbi bejelentésre, miszerint Magyarország kap elsőként mintát az orosz vakcinából, a Szputnyik V-ből. Barkóczi Balázs azt mondta, mindez nem véletlen, mert más országnak „esze ágában sincs saját polgárain kísérletezni” az orosz készítménnyel. A politikus úgy fogalmazott: „az orosz oltóanyaggal kapcsolatban számtalan nyugtalanító körülmény látott napvilágot”. A kutatók „világszerte arról beszélnek”, hogy még ők sem adatnák be maguknak a tömegesen soha nem tesztelt vakcinát, és nem csak azért, mert több orosz tesztalany is koronavírusos lett az oltóanyag ellenére – mondta Barkóczi Balázs.

A szóvivő arra figyelmeztette a kormányt, ne akarja, hogy Magyarország a „putyini Oroszország kísérleti laboratóriuma legyen”. Kijelentette, hogy csak olyan oltóanyaggal szabad beoltatni a lakosságot, amelyik átesett az európai engedélyeztetésen, a hatásossága és az esetleges mellékhatásai is ismertek.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cezar
2020. november 23. 23:42
És?
barnabibambi
2020. november 20. 13:29
A nulla védekezés bizonyítja hogy a magyar nép kísérleti nyúl! Mellesleg semmi kifogásom ellene hogy a DK hülyéit beoltsák lószérummal .ugyan is hülyébbek már gyakorlatilag nem lehetnek!
khomeini
2020. november 20. 07:48
milyen undorító egy bagázs ez a DK...
confitür
2020. november 20. 06:11
A kormány eddig még nem végzett ember kisérleteket a magyarokon,és nem is fog, azonban a DK pontosan ember kÍsérleteket folytat a magyarokon amióta létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik