Az iszlámmal kapcsolatos vallási türelemről

2020. október 29. 6:46

Nagy Ervin
Pesti Srácok.hu
Az iszlám – ugyanúgy, mint minden más történelmi vallás – nem kompatibilis a liberális demokráciával.

„Az iszlám – ugyanúgy, mint minden más történelmi vallás – nem kompatibilis a liberális demokráciával. De míg a keresztény egyházak építőkövei voltak a nyugati-típusú demokratikus nemzetállamoknak, majd megtalálták hasznos szerepüket, addig az iszlám továbbra is rendszeridegen maradt. Ez igaz a »békés« és a »szélsőséges« iszlámra is, azzal a különbséggel, hogy az utóbbi – a migrációt kihasználva – területet akar foglalni Európában. Ebben eszköze a terror. Így – bármennyire is ellentmond a politikailag korrekt közbeszédnek és a felvilágosodás eszméjének – a vallási toleranciát Európában nem lehet ugyanolyan formában az iszlámra alkalmazni, míg a szélsőséges, erőszakos csoportok ellen erősebb államhatalmi eszközökkel kell fellépni, ellenben néhány évtizeden belül polgárháborús állapotok fognak kialakulni.

A keresztény egyházak ma már »munkatársai« a demokratikus úton megválasztott világi hatalomnak, számos társadalmilag hasznos feladatot látnak el, így óvodákat, iskolákat, egyetemeket tartannak fenn, részt vesznek a betegápolásban és a szociális ellátásban; ezzel szemben az iszlamista közösségek egyre kirekesztőbbek, agresszívabbak a mássággal szemben, és ma már azt tapasztaljuk, hogy sok helyen veszélyeztetik az európai életmódot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs 'békés' és 'szélsőséges' iszlám. Ezek egyazon kizárólagosságra törekvő, hódító iszlám hol ilyen, hol olyan arcai. Az egyes imámok hangjai és tekintetei. A 'békés' muszlim az, akinek nem kell harcolnia, ha nem akar, de támogatnia kell a harcolót. Időnként összevitatkoznak a támogatás módján és ilyenkor a haragos harcos önmagához hűen bánik a 'békéssel'. Ennyi a különbség.

Az általánosítás nagyon veszélyes dolog ám és ezt mégis elköveti a Párt hű zsurnalisztája.
Merthogy csak a hívő muszlimok töredékére igaz az, amit leír. Igaz, ez a töredék nagyon hangos, ezért hallja őket mindenki.
Elég lett volna elbeszélgetnie egy igazi muszlimmal...

Bocs, de hány igazi muszlimmal beszélgettél már eddig????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés