Bajkai: Niedermüllernek le kellene mondania az áramlopási ügy miatt

2020. október 27. 21:07
Az ügyben áramlopás miatt indult eljárás az erzsébetvárosi Fidesz feljelentése alapján.

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester lemondását követelte az áramlopási ügy miatt Bajkai István fideszes parlamenti képviselő kedden az M1 aktuális csatornán. A DK VII. kerületi politikusának, Borka-Szász Tamásnak az irodájában folytatott bitcoinbányászat a DK pártfinanszírozását szolgálhatta – jelentette ki a kormánypárti politikus, aki szerint a történtek után a szintrén DK-s Niedermüller Péternek vállalnia kellene a felelősséget és le kellene mondania.

Bajkai István elmondta: a Borka-Szász Tamás irodájában működő szerver a dark webbel, vagyis az internet sötét, a többi között kábítószer- és fegyverkereskedelemre használt felületével állt kapcsolatban és kódfeltörést végzett, amiért bitcoinnal fizettek. Az ügyben áramlopás miatt indult eljárás az erzsébetvárosi Fidesz feljelentése alapján.

A nyomozás feladata, hogy kiderítse, mire fordította a bitcoint a DK-s politikus, akinek az irodájában rendszeresen megbeszélést tartottak a DK képviselői, így bejárt oda Niedermüller Péter polgármester is – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem N. soha az életben nem látott még kifejezetten bitcoin bányászatra épített gépet (én is csak a cikkekből tudtam meg azt, hogy hogyan nézhet ki.) A hibája az, hogy nem szúrta ki azt, hogy az áramlopó srác simlis.

Ezt sem tudtam...Igazság az, hogy olvastam a bitcoin bányászatról, de soha nem láttam ilyen (működő) gépet.

Miért mondana le? Az elveibe belefér az adósság megfizetése elől való megszökés. Ebbe beleillik egy kis áramlopás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés