Október 23. margójára

2020. október 23. 22:34

Szerdán mentette fel a román bíróság minden vád alól Csíkszereda polgármesterét és alpolgármesterét.

2020. október 23. 22:34
Zsigmond Barna Pál
Facebook

„Október 23. margójára

»Az igazság természete olyan, hogy végül mindig kiderül, mi a való és mi a valótlan.« Szerdán, két nappal október 23. előtt mentette fel a román bíróság minden (megalapozatlan) vád alól Ráduly Róbertet és Szőke Domokost, Csíkszereda polgármesterét és alpolgármesterét. Néhány évvel ezelőtt, Rádulyhoz és Szőkéhez hasonlóan, hajnalban, saját lakásukban, családjukat, gyermekeiket zaklatva rohanták le a rendőrök igaztalan gyanúsításokkal Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy és Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós polgármesterét is.Azóta, évek elhúzódó eljárásai során, minden elöljáró esetében tisztázódott, hogy a vádak alaptalanok voltak és nyilvánvalóvá vált, hogy őrizetbevételükkel a magyar közösséget félemlítették meg. Élénken él bennem annak a napnak (2015. április 30.) a megrázó élménye amikor hajnalban maszkos rendőrök elhurcolták Rádulyt és Szőkét. Akkor, csíkszeredai főkonzulként a szeredai utcán sok ezer magyar emberrel éreztük úgy, hogy megtámadták a csíkszeredai, az erdélyi magyar közösséget. Amikor valaki ma Magyarországon diktatúrát kiállt, jusson eszébe az, hogy ezek az események nem a kommunizmusban, hanem az Európai Unió egyik demokratikusnak mínősített tagországában történtek meg.Azóta fordult a világ, a romániai korrupcióellenes és ennek örvén magyarellenes harc főügyészét az európai ügyészség vezetőjének neveztek ki. (Magyarország kormánya nem csatlakozott a szervezethez.) Ma már más idők járnak Romániában, reméljük örökre magunk mögött tudjuk a néhány évvel ezelőtti üldöztetéseket. Semmi sem kárpótolja azonban a meghurcolt erdélyi magyar elöljárók számára az elveszett éveket, vívódásokat, rendőrségi zaklatásokat, bírósági vesződéseket, amikor fenyegetettségben éltek, amikor a jó hírnevüket, a munkájukat, a családjukat, az életüket akarták tönkretenni. Tisztelet és elismerés bátorságukért! Éljen a szabadság! Éljen a haza!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2020. október 24. 09:03
Soha nem lesz nyugalma az erdélyi magyarságnak amíg az oláhoké Erdély.
makapaka2
2020. október 23. 22:37
ÉLJEN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik