A propaganda az, amikor azt kamuzod, hogy független vagy

2020. október 22. 10:53

Trombitás Kristóf
Vasárnap
Itt van ez a Zoli, kicsit túl sokat képzel magáról, adjunk neki egy óvatos taslit, hátha attól magához tér és megérti, merre van az arra.

„Olvasom: kitört a friss botrány, Ceglédi Zoltán politikai elemző, humorista és közéleti véleményformáló havi majdnem egymillió forintért ad tanácsokat Donáth Annának. Az már nem is olyan rossz pénz. Persze, bruttó összegről van szó, és valamelyest elmarad a kerek milliótól, de na, ennyi pénzért vélelmezhetően Ceglédi minőségi, komolyan vehető ötletekkel halmozza el a momentumos képviselőnőt.

Őszintén mondom, nekem a ténnyel magával nincs problémám. Ha az ember dolgozik, azt fizessék meg, és minél felelősségteljesebb a munkája, annál több pénzre tarthat igényt. (A halálom az a lumpenproli-hozzáállás, mikor zsigerből ostorozzák a jól kereső embereket, sőt, azt tartanák jónak, ha minél több adóterhet vetnének ki rájuk, à la baloldali társadalomformálás. Értem, hogy rengetegen szkeptikusan állnak hozzá a tehetős – vagy annak vélt – személyekhez, de túlnyomórészt az kap sok pénzt, aki azt valóban megérdemli. Szabályt erősítő kivételek persze, mint mindig, akadhatnak.)

Donáth Anna EP-képviselő – biztos kellenek neki frappáns tanácsok. Oké. Ám akad itt két olyan tényező, ami egészen más elbírálás alá helyezi ezt a megbízási szerződést.

1. Nehéz nem észrevenni ebben a mozzanatban az orra koppintást. Ceglédi ugyanis az elmúlt időszakban – habár túlzottan jobboldali elhajlásokkal nyilvánvalóan nem vádolható – pár alkalommal bizony komolyan bírálta az ellenzéki összefogást, annak döntéseit, elhatározásait, célkitűzéseit. (Egy rossz poén erejéig megjegyezhetném: nyilván bírálta, hiszen nem mind tőle származnak – csak a momentumos próbálkozások egy része.) És hol jelentek meg ennek az amúgy nem titkos, de senki által nem reklámozott megállapodásnak a részletei? A baloldali sajtóban. A 444 írt róla elsőként, ezt átvette a Telex stb.

Magyarán nem arról van itt szó, hogy a kormánypárti média feltúrta a Donáth Annával kapcsolatos jogi iratokat, hanem valahonnan a baloldali boszorkánykonyha belsejéből érkezett az utasítás: itt van ez a Zoli, kicsit túl sokat képzel magáról, adjunk neki egy óvatos taslit, hátha attól magához tér és megérti, merre van az arra. Egy kis útbaigazítás, ugye. Nádpálcának nádpálca, de túlélhető. A hálózatnak nem tetszik, hogy csak úgy dumálsz, anélkül, hogy minket erről megkérdeznél. Kikotyogod, hogy mi még azt is előírnánk, kiket hívjon meg az ATV, mi legyen a téma és a többi.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igaza van. Ceglédi atv-s kirohanása után után írták meg, hogy kinek dolgozik és mennyiért.
Ha nem vigyáz, egyedül marad, mint Hadházy.

Az összes "függetlenobjektívről" tudható, és a legtöbbről ki is derül, hogy valójában baloldali-liberális. Az egyik a főpolgármester, a másik Momentumos EP képviselő mellett bukkan fel tanácsadóként. Aztán egymásnak természetesen megbocsátanak, és megy minden tovább. De ha Hosszú Katinka a miniszterelnökkel közös fotót posztol, az megbocsáthatatlan árulás a "függetlenobjektívek" szerint...

Válaszok:
Megtalálta | 2020. október 22. 11:32
marko11 | 2020. október 22. 20:04

"Olyan ember ugyanis nincs, aki meggyőződés, prioritások, neveltetés és ízlés híján tartózkodik a világon."

Oké, de ezt ne hívjuk már függetlenségnek vagy a függetlenség hiányának. Ez elfogultság, illetve elfogulatlanság, objektív látásmód, satöbbi névvel szokás illetni.

Az a probléma, hogy összevissza használja mindenki a függetlenség kifejezést. Szerintem független az, aki nem függ anyagilag attól, hogy melyik politikai oldalt dicséri vagy szidja. Ettől még lehet elfogult.

ceglédiről persze kiderült, hogy nem független, hiszen a liberális oldalról kapja a pénzt. Tehát nyilvánvalóan nem független. Hülyén is nézne ki, ha pl. Donáth Annát vagy a Momentumot kritizálná, miközben tőlük kapja a fizetését. Csak akkor ne nyilatkozzon olyan hülyeségeket, hogy ő nem vállal politikai megbízásokat pénzért, hogy független maradhasson.

Tudom, tudom, nálatok a függetlenség azt jelenti, hogy egymástól függetlenül ugyanazt mondjátok, mint ami a DK hivatalos álláspontja.

még jó, hogy a jobboldalon senki nem szégyelli, hogy nem független, nem objektív
mint ez a kis fideszes csemete
szülei büszkesége
vagy szégyene?

Válaszok:
Google | 2020. október 22. 21:03

Miert szegyenkezne barki olyasmi miatt, ami nincs is?
A baloldaliak mitol fuggetlenek? Talan az igazsagtol?
Es mitol objektivek?
Ahogyan Ron Werber is mondta nekik, szubjektivek vagytok, de ez jo, mert barmit el tudtok igy mondani.
Magyarul: hazugsagokon kell atvergodniuk, hogy valahova jussanak is.
Arra meg nem jottek ra, hogy az egyenes a legrovidebb ut.

Sokadszor, minden idiótának. Menetközben nem lehet objektív dolgokat állítani egy járványról. Már a svéd modell tavaszi szapulásánál mondtam, a pillanatnyi adatok nem jelentenek semmit arról, hogy melyik a jó megközelítés. Más lefolyás, más dinamika, más genetika. Minden fajta összegzés kiragadott szakaszokkal ostobaság. 150 éve van járványügy, ezt biztosan tudjuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés